Uğur Mirza: Deprem öldürmez ama ihmal ve cehalet öldürür

Uğur Mirza: Deprem öldürmez ama ihmal ve cehalet öldürür

Uğur Mirza:  Deprem öldürmez ama ihmal ve cehalet öldürür

Mecliste gündem dışı söz alan MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi ve İnşaat mühendisi Uğur Mirza sözlerine  İzmir'de meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, Yaralanan vatandaşlara acil şifalar dileyerek başladı. 

Türkiye’nin deprem haritası üzerine bir konuşma gerçekleştiren Mirza,

“Yaşadığımız coğrafya olan güzel Anadolu’muz maalesef  dört bir yandan yıkıcı fay hatları üzerindedir.  Pimi çekilmiş bir el bombası üzerinde olduğumuzun hepimizin bilmesi gerekmektedir.  Ülkemize bugüne kadar 1947,53,61,68,75,98 ve 2007 olmak üzere 7 kez revize edilen deprem yönetmenliği kullanılmaktadır. Son olarak 18 mart 2018 tarihinde resmi gazetede yayınlanan  ve 1 ocak 2019 tarihinde yürürlüğe giren deprem yönetmenliğini kullanıyoruz.  Depremin üstesinde gelmemiz için toplum olarakta bilinçlenmemiz gerekiyor.  Yıkılan binalara baktığımızda dükkan cephesinde ki kolonların kesilmiş olduğu  ve inşaatta kullanılmaması gereken malzemelerin kullanılmış olduğunu görmekteyiz” dedi.

Konu ile ilgili başından gecen bir olayı anlatan Mirza, vatandaşların bu konuda yeterli dikkati ve önlemi kendi yaptıkları yapıya dahi  gösteremediklerini söyledi.

Ankara’nın deprem riskine karşıda uyarılarda bulunan Mirza “ Hep bilinen bir yanlış var Ankara deprem bölgesinde değil diye ama maalesef öyle değil . Evet Ankara ciddi deprem riski olan bir fay hattının özerinde değil ama Ankara’nın etrafında yıkıcı fay hatları var. Geçmişte yaşanan Bolu ve Çankırı depremlerde olduğu gibi o bölgede yaşanan bir deprem Ankara’yı da etkilemektedir.  Bizde bir deyim vardır. Deprem öldürmez ama ihmal ve cehalet öldürür. Depremlerle bulunduğumuz coğrafyada  yaşamak zorundayız. Bütün dünya bunu çözdü biz hala çözemedik.  İnşallah bunu en yakın zamanda çözeriz” ifadelerini kullandı.

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Uğur Mirza, son olarak geçtiğimiz günlerde vefat eden amcası Kemal Mirza’nın  cenazesinde destek olan tüm dostlarına teşekkür etti.

YAKUP KARAGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER