Başkan Ramazan Şimşek'ten doğaya saygılı Doğa Park müjdesi

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, gerçekleşen Meclis Toplantısı’nda, Gölbaşı’nda 86 bin metrekarelik bir alanda hayata geçecek olan Doğa Parkı projesinin müjdesini verdi.

Başkan Ramazan Şimşek'ten doğaya saygılı Doğa Park müjdesi

Hacılar Mahallesi 7184 parsel üzerinde 86 bin malanda yapılacak olan projenin Gölbaşı’na ve Ankara’ya büyük bir değer katacağını aktaran Ramazan Şimşek “Mogan Gölümüzün hemen güneyinde bir alan var. Yaklaşık 86 bin metrekarelik bir alan. 25.09.2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızın oluruyla bizim girişimlerimizle projeyi ve ihale sürecini tamamladık.Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile İlbank’a ve meclis üyelerimize bu süreçte verdikleri katkıları sebebiyle teşekkür ederiz. Hayata geçirdiğimiz parkımız Doğa’ya saygılı parkımızın projemizin şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz” dedi.

Çocuklar için tasarlanan yaşam alanları

Başkan Ramazan Şimşek Doğa Park’ın doğaya zarar vermeden tamamen doğal ortama uyumlu şekilde tasarlandığını aktararak “Tanıtım ofisinin hazır bulunacağı alanda; 2 adet çim halı saha Gölbaşılı gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetinde olacak. Gezinti yolları, bisiklet ve yaya yollarını öncelikli olarak konumlandırdığımız Doğa Parkımızda, Macera Parkı’ ile çocuk oyun alanlarında çocuklarımız güvenli ve yeşilin içerisinde bir ortamda oyunlar oynayabilecek. Bisiklet parklarında şehrin gürültüsünden ve araç trafiğinden uzakta keyifle vakit geçirebilecekken, uçurtma alanında gökyüzünü rengarenk uçurtmalar ile buluşturabilecekler. Vatandaşlarımız doğal park ile doğa ile iç içe bir yaşama kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Aromatik bitkiler ve bahçelerin dünyasına yolculuk

Aromatik bitki bahçeleri, renk bahçeleri ve koku bahçeleri ile bitkilerin dünyasına yolculuk yapılacağını da aktaran Başkan Ramazan Şimşek “Çok farklı bitkileri parkımızın içerisinde vatandaşlarımızla buluşturacağız. Konumlandıracağımız geri dönüşüm üniteleri sayesinde de çocuklarımıza geri dönüşüm ve çevre bilincini aşılamaya çalışacağız. Muhteşem bir doğa harikası Gölbaşı’nda hayata geçiyor. Vatandaşlarımız kuş türlerini yakından inceleyerek birbirinden güzel fotoğraf kareleri ile anı ölümsüzleştirebilecekler” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER