GÖLBAŞI HAYRANLIKLARINI KÖŞESLERİNE TAŞIDILAR

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Sabah yazarı Yavuz Donat, Milliyet Yazarı Zafer Şahin, tv100 yazarı Hacı Yakışıklı, Posta yazarı Banu Şen, Gölbaşı’nda hayata geçirilen projeler karşısındaki hayranlıklarını köşelerine taşıdı. Usta gazeteciler, Gölbaşı Belediyesi ve Başkan Ramazan Şimşek’ten övgü dolu sözlerle bahsetti.

GÖLBAŞI HAYRANLIKLARINI KÖŞESLERİNE TAŞIDILAR

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in öğrenci kenti, tarım kenti, sanayi kenti, spor kenti ve aynı zamanda turizm kenti olarak altını çizdiği Gölbaşı’na gelenler hayranlığını gizleyemiyor.

Ramazan Şimşek’in Gölbaşı’na çağ atlatan Tulumtaş Mağarası’nı turizme kazandırması, Nostaljik Tramvay projesi, buz pateni ve tırmanma salonu tesisi, Uluslararası Bilardo Kompleksi, spor alanları, mavi ile yeşilin bir arada bulunduğu bisiklet ve yürüyüş yolları, geri dönüşüm projeleri, tarım sektörünü buluşturan AGROTEC Uluslararası Tarım Fuarı ilçe belediyelerine de örnek oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs 2022 yılında sokak hayvanlarıyla ilgili yerel belediyelere çalışmalarınızı hızlandırın talimatı sonrası Gölbaşı Belediyesi’nin Gölbek Mahallesinde 45 gün gibi kısa bir sürede çalışmalarını tamamladığı 50 bin metrekare alanı ile Türkiye’nin en büyük ve en modern "Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi” ise ilk oldu.

Gölbaşı’nda birbirinden önemli projeler hayata geçerken, ilçede zaman geçiren Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Sabah yazarı Yavuz Donat, Milliyet Yazarı Zafer Şahin, tv100 yazarı Hacı Yakışıklı, Posta yazarı Banu Şen, Gölbaşı izlenimlerini köşelerine taşıdı.

İşte o yazılar:

Tramvay dendiğinde Gölbaşı akla gelecek”

Ahmet Hakan:

TRAMVAY dendiğinde akla Beyoğlu gelir. Ama bundan sonra Ankara’nın Gölbaşı ilçesi de gelecek.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, harika bir projeye imza atmış. Gölbaşı’nı “nostaljik tramvay” ile buluşturmuş.

Tramvayın 8 istasyonu var. Hat uzunluğu 3.1 kilometre. Saatte 18 kilometre hız yapıyor. Tur 22 dakika sürüyor. Tramvay çevre dostu, güneş enerjisiyle çalışıyor.

Başkan Şimşek’i kutluyorum. Yolum Ankara’ya düştüğünde bir tur atmayı planlıyorum bu tramvayla.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/icimizin-milli-yaglari-eridi-42335173
 

“Gölbaşı sizi bekliyor”

Yavuz Donat:

 

İlçede 81 fabrika bulunuyor.
Ve göl tertemiz.
1. Fabrikaların atıkları göle gitmiyor.
2. Göle akan dereler ıslah edilmiş... Pis su akmıyor.
Gölün kenarı... Yürüyüş yoları... Bisiklet yolları... Hafta sonlarında ana baba günü... 150 bin ziyaretçi.

Türkiye'nin en büyük bilardo kompleksinin Gölbaşı'nda olduğunu biliyor muydunuz?
Dünya Bilardo Şampiyonası yapılıyor.
Son şampiyonaya 28 ülkeden katılım olmuş.
Ankaralı iseniz... Gölbaşı sizi bekliyor.
Diğer illerde oturanlar... Ankara'ya yolunuz düşerse...
Bu güzel ilçeyi ziyaret için... Gölbaşı Belediyesi'ni aramanız yeter.

 

 https://www.sabah.com.tr/yazarlar/donat/2023/10/05/siyaset-uzlasma-sanati
 

İstiklal Caddesi’nde gidiyor gibi oluyorsunuz”

 

Hacı Yakışıklı:

Gölbaşı’nda “Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi” bile 45 günde tamamlanmış.

Ankara’da muhteşem bir mağara var, binlerce yılda oluşmuş sarkıtlar var. Tevafukken keşfedilmiş; ama Başkan Yıldırım burayı muhteşem bir müzeye çevirmiş. Mutlaka gezin derim…

Başkan’la beraber sekiz istasyondan oluşan, 3 kilometre uzunluğundaki “nostaljik tramvaya” bindik. İstiklal Caddesi’nde gidiyor gibi oluyorsunuz.

İşin özeti kıymetli okurlarım, bu tür işler hakikaten “gönül işi” olarak yapılıyor.

https://www.tv100.com/emine-erdogan-ve-gonul-elcilerinin-guzelligi-makale-700841

Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine övgü

Zafer Şahin:

Ankara Gölbaşı’nın MHP’li Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Cumhurbaşkanı’nın talimatından sonra hemen harekete geçti. Sadece 45 günde Ankara’nın ve Türkiye’nin en modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini kurarak faaliyete geçirdi. 

Gölbek Mahallesindeki barınak 50 bin metrekarelik bir alana yayılıyor. Doğa dostu tesis 1500 hayvan kapasiteli.. İçinde 280 padok, karantina alanı, ilaçlama ve yıkama havuzları, kısırlaştırma merkezi, ameliyathane, rehabilitasyon alanı, yem üretme tesisi ve hayvan morgu bile var! 

İlçe belediyesinin 45 günde faaliyete geçirdiği barınağın özellikleri bunlar… 

Büyükşehir imkanlarıyla 4,5 yılda bir barınağı açamayanlar Gölbaşı’nda 45 günde faaliyete geçirilen tesisi mutlaka incelesin. Belki örnek alırlar.

https://www.milliyet.com.tr/yazarlar/zafer-sahin/ak-partiye-talep-cok-7015791?sessionid=3

 

Mavi ile yeşilin adresi Sevgi Çiçeği'nin memleketi

Banu Şen:

 

Gölbaşı, adından da anlaşılacağı üzere, Ankara’nın göller bölgesinde yer alıyor. Güneyinde Mogan ve kuzeyinde Eymir göllerinin çevrelediği Gölbaşı, havza alanında bulunmasından dolayı doğal zenginliklerin ve biyolojik çeşitliliğin kaynağı olma özelliğini taşıyor. Doğal bir kuş gözlem alanı olan Gölbaşı, bilimsel araştırmalara da konu oluyor. Uluslararası öneme sahip olan Mogan Gölü, dünyada tehlike altında olan kuşların yanı sıra flamingo gibi özel türlerle birlikte, Türkiye’de yaşayan 450 kuş türünden 201’ini barındırıyor. Halk arasında güneş ışığından dolayı farklı renkleri yansıtması sebebiyle ‘Yanardöner Çiçeği’ olarak da anılan Sevgi Çiçeği, dünyada bir tek Gölbaşı’nda yetişiyor. Ankara’daki coğrafi işaretler içindeki tek çiçek olarak da öne çıkıyor. Söz konusu Ankara olduğunda, çoğu kişinin aklına gelmeyecek su sporları kürek ve yelken yapılıyor. Su sporlarında amatör ve profesyonel olarak yarışmalar da düzenleniyor.

https://www.posta.com.tr/yazarlar/banu-sen/mavi-ile-yesilin-adresi-sevgi-ciceginin-memleketi-golbasi-2665055

Ahmet Sultan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER