Gölbaşı Belediyesi, kendi serasını kurdu

Gölbaşı Belediyesi, 1000 metrekare alanda kurduğu tam otomatik ve kapalı modern serada artık kendi fidanlarını ve çiçeğini üretecek.

Gölbaşı Belediyesi,  kendi serasını kurdu


Gölbaşı Belediyesi, 1000 metrekare alanda kurduğu tam otomatik ve kapalı modern serada artık kendi fidanlarını ve çiçeğini üretecek.

  Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 1000 metrekare alanda yeni kurduğu tam otomatik ve kapalı modern serada artık kendi fidanlarını ve çiçeklerini kendi üretecek. Serada yılda bir milyondan fazla çiçek ve bitki üretilmesi planlanıyor. Serada, otomatik damlama ve yağmurlama sulama sistemi, otomatik ısıtma ve havalandırma sitemi yer alıyor. Serada ayrıca topraksız üretim de yapılabilecek.

BELEDİYE EKONOMİSİNE KATKI

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yeni yapılan serada incelemelerde bulundu ve serada ilk yetişen çileklerin tadına baktı. Başkan Odabaşı, sera sayesinde Gölbaşı Belediyesi’nin kendi çiçeklerini kendi üreteceğini ifade ederek, “Bu sera sayede dışa bağımlılığımız ortadan kalkacak. Daha kaliteli ve daha ucuz fiyata kendi çiçeklerimizi üreteceğiz. Böylelikle belediyemize de ekonomik yönden katkı sağlayacağız” dedi.

EĞİTİM AMAÇLI DA KULLANILABİLECEK

Gölbaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen serada, öğrencilere topraksız tarım hakkında bilgiler ve eğitim de verilebilecek. Öğrenciler, kendi bitkilerini kendilerini yetiştirme imkanı bulabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER