Gölbaşı'nda Siyaset Puslu

Ziya Özkan Yazıyor...

Gölbaşı'nda Siyaset Puslu

 Yerel seçimlere az bir zaman kala Gölbaşı'nda siyasetin havası yine puslandı. Gölbaşı'na yapılacak hizmetlerden ziyade Gölbaşı’nı kimlerin yöneteceği daha çok konuşuluyor.

Daha doğrusu siyasi kulislerde sadece aday adayları konuşuluyor. Her kafadan bir ses çıksa da mahalle dedikodusu gibi yayılan söylemler, siyasileri gaza getiren açıklamalar, toplantılar, padişahım ve başkanım çok yaşa gazı ile süre geliyor. Aday adaylarını garanti gören bazı siyasilerde kene gibi güçlü adayın yanında yer almak için tüm kartvizitlerini meydanlara savurmaktan çekinmiyorlar. Daha bitmedi şimdiden genel merkez kapılarını aşındıran aday adayları bile mevcut.

Bununla birlikte zamanında aynı tabaktan yemek yemiş olmasına rağmen zaman içinde çıkar rant kavgası nedeni ile ters düşen siyasilerde, iplik pazarında çarşaf çarşaf belge satmaya çalışmakta. Zaten bu siyasiler melek gibi adamlar hiç bir suçları yok.

Yolu yapılmayıp tekerini yolda bırakanlar, ayakkabısının topuğunu kıranlar, mahallesinde bir tane kaldırımı olmayan, senelerdir belediyeden bir haberdar vatandaş utansın siyasi ne utanacak zaten "ben birçok vaatle geliyorum. Olursa olur olmazsa olmaz" bir dönem yapsam zihniyeti çok bile Gölbaşı’na... 

DENİZDE KUM GÖLBAŞI’NDA ADAY ADAYI 

Gölbaşı’nda ne olduğunu çözmediğimiz bir aday adaylık durumu var. Denizde kum, Gölbaşı’nda aday adayı. Gören petrol var sanır. CHP sakin ama temkinli süreci takip ederken, MHP kulisleri de yoğun lakin aday belli gibi.

Ak Parti kaynayan kazan çık çıkabilirsen işin içinden. Ak Parti’ye gelince Dağ fare doğurmaz ise iyi. İlçe Başkanı Osman Karaaslan, Ramazan Şimşek, A.Nasır Haşlak ve daha niceleri...

Mesele aday adayı olmaları değil, lakin içlerinde bir isim var ki o aday adayımız kendini bilir. Akşama kadar 50 kapı gezerim tüm kulislerin öncü ismi gibi… Kamuoyunda oldukça sık ismini duyduğumuz bir isim.

Bu iş ne kadar kepeklinin öbür tarafında bitse de Gölbaşı’nda herkes yakınındaki kişilere bakıyor. Şunu da eklemeden geçemicem geçen dönem yapılan ayrım(yerli-yabancı) bu dönemde yapılacak gibi gözüküyor. İşte tam bu yüzden de bahsettiğimiz isim ön plana çıkıyor. Ekibi olarak adlandırılan isimler kendisine ne kadar zarar verdiği söylense bile o bunlara aldırış etmeden çalışmalarını sürdürüyor.

Gölbaşı son dönemlerdeki en çekişmeli seçim sürecini yaşamak için hazırlanıyor adeta… Ancak her şey Ak Parti’nin Adayına bağlı gibi bir imaj da verilmiyor değil. Mevcut belediye başkanı koltuğu sevdi… Daha doğrusu sanki son yıllarda koltuğun tadını almaya başladı gibi… Şahsım olarak iyi yapılan işi Gölbaşı’nın faydasına yapılacak bir işi avuçlarım patlayasıya kadar alkışlarım. Başkan Odabaşı’da son bir yılda alkışı fazlasıyla hak etti…

                                                             NE KADAR DEĞERLİYMİŞ! BU MECLİS ÜYELİĞİ

Ak Parti bu dönem yerel seçimlerde bir rekora imza atar diye düşünüyorum. Meclis üyeliği için başvuracak aday adaylarının sayısı 500’ü bulur. Osman Karaaslan tecrübesinin doruğunda adeta… Ancak parti içerisindeki adaylık karmaşası bu konuda Karaaslan’ı zorlayacak gibi gözükse de, Genel merkezin ağırlığı teşkilatın üzerinde hissedileceği öngörülüyor.

MHP’de bu konuda kendi rekorunu kırabilir. İlçe teşkilatı sık dokuyup ince eler tabiri caizse… İlçe başkanının duruşu takdire şayan. Aksoy, ağırlığını iyi koruyabilen birisi. Bazı siyasi ilçe başkanları gibi verilmiş sözleri olduğunu da hiç duymadım. En azından boncuk dağıtır gibi söz verip gezmiyor kanaatimce…

CHP’de durum biraz değişir. İlçe başkanı belediye başkanlığı için istifa etmez de ilçeyi sırtlarsa listesine girmeye çalışan isimler çok ince bir süzgeçten geçecek. Meclis üyeliği tecrübesini ve meclisteki muhalefeti bazı isimleri şimdiden düşündürmeye başladı bile.

Hal böle vatandaşın işi zor ama yerel seçim genel seçime benzemez ve Gölbaşı’nın adayı Gölbaşılı olma isteği yine ön planda olacak şimdilik güzel günler sizin olsun ... . 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2013, 20:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER