Gökhan Koçak'tan anlamlı mesaj

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi ve Gölbaşı'nın saygı duyulan siyasetçilerinden Gökhan Koçak, sosyal medya hesabında paylaştığı yazı ile gençlere öğütlerde bulundu.

Gökhan Koçak'tan anlamlı mesaj

Mesajına ‘Cennet Vatanımın Güzel İnsanlarından ve Kadirşinas Gençlerinden Ricamdır’  ile başlayan Koçak, mesajında şu ifadeleri kullandı.

“Cennet Vatanımın Güzel İnsanlarından ve Kadirşinas Gençlerinden Ricamdır.

Liderlerlerimizin, kurumlarımızın, STK'larımızın, ilim adamlarımızın, sanatçılarımızın ve toplumumuzun önde gelen insanlarının söylediği sözlerden etkilenerek, önünü, arkasını ve sonrasını hesap etmeden, bir de bunu ideolojik zemine çekerek söz söyleyen ve davranışta bulunan saygıdeğer vatandaşlarımızdan Allah rızası için ricamdır:

 Yukarıda bahsi geçen kişi ve organizasyonlar, olağanüstü durumlarda ve koşullarda söylediklerinin aksine söz söyleyebilir ve davranışta bulunabilirler. Lâkin halktan biri bunu yaparsa kabul görmesi mümkün olmayabilir. Gün gelir yukarıdakilerden etkilenerek söylediklerinden (İftira varsa daha da kötüdür), yazdıklarından ve yaptıklarından dolayı siyasette, bürokraside, ticarette, eğitim-öğretim ve sosyal hayatta bedeli ağır olabilecek yaptırımlara veya cezalara maruz kalarak, meşru hedeflerine ulaşamayabilir ve yüz yüze baktıkları insanlarla da kötü olabilirler.

Yunus'umuz bu durumu asırlar önce veciz bir şekilde, şu beyitle ifade etmiştir:                    

"Söz ola kese savaşı, söz ola bitire başı

Söz ola ağılı aşı, bal ile yağ ede bir söz."

 "Büyükler yapar, kaza olur; küçükler yapar, ceza olur." sözü de bu durumu çok güzel ifade etmektedir. Dolayısıyla ileride sıkıntı doğurabilecek, insani ilişkilerimize ve millet olma özelliğimize zarar verebilecek bu tür davranışlardan kaçınarak, birbirimizin elini sıkacak ve yüzüne bakacak kadar mesafeyi korumalıyız. Böyle davranmak hem kendimize, hem de millet olarak birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacaktır. Sel gider, kumu kalır.

 Selam ve muhabbetle...

Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin.”

YAKUP KARAGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER