AKK Kent Atölyesi'nin konuğu Mustafa Balbay oldu

Ankara Kent Konseyi (AKK) Kent Atölyesi etkinlikleri yeni konuklarla devam ediyor.

AKK Kent Atölyesi'nin konuğu Mustafa Balbay oldu

AKK Kent Atölyesi tarafından  düzenlenen “Uğur Mumcu’dan Sonra Türkiye” başlıklı bölümün konuğu TBMM 24., 25. ve 26. Dönem İzmir Milletvekili, gazeteci-yazar Mustafa Balbay oldu. 

 

BALBAY UĞUR MUMCU İLE OLAN ANILARINI ANLATTI

    Gençlik Parkı Kent Konseyi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen ‘SözONda’ programına; AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, ABB Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, AKK Başkan Yardımcısı Savaş Zafer Şahin, AKK Danışma Kurulu Üyeleri Mesut İbiş, Şevket Bülend Yahnici, AKK Yürütme Kurulu Üyeleri Obahan Obaoğlu, Murat Akyüz, Süleyman Ekinci, Ahmet Bora Hızal, Çalışma Grubu sözcüleri, Meclis sözcüleri ile Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu üyeleri ile AKK bileşenleri de katıldı.

     Müzik dinletisiyle başlayan programda Balbay, 1993 yılında uğradığı suikast sonucu yaşama veda eden usta gazeteci Uğur Mumcu ile olan anılarını anlattı. Balbay, Mumcu için “Uğur Mumcu ile uzun yıllar çalışarak gazetecilik aşkına yakından tanıklık ettim. Türkiye’yi aydınlatma, gerçeği bulma çabasını tüm engellere rağmen aşan bir gazeteciydi” ifadelerini kullandı.

   

AKK BAŞKENT’İN ORTAK AKLI OLDU

     Ankara Kent Konseyinin adım adım ilerleyerek Başkent’in ‘ortak aklı’ haline geldiğini ifade eden Balbay, “Salonun inşa halindeki günlerini biliyorum. İnşaat halindeyken dolaşmıştık. Kent Konseyi adım adım ilerledi ve kentin ortak aklı oldu. Kentin kültürüne, mimarisine her şeyine hâkim bir şekilde adım adım da ilerliyor. Başkan Halil İbrahim Yılmaz’ı ve Kent Konseyinin tüm bileşenlerini, emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

     AKK Medya ve İletişim Çalışma Grubu’nun düzenlediği programın moderatörlüğünü AKK İklim Meclisi Sözcüsü gazeteci Ömer Şan yaptı. Ankara’nın gazetecilik için önemli bir okul olduğunu ve kentin eğitimin de başkenti olduğunu ifade eden Şan, “Ankara her zaman değerli gazeteciler yetiştirmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

     Program sonunda Balbay’a günün anısına plaket veren AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da düşüncelerini, “Birbirimizi dinlemez olduğumuz dönemlerde anlayamadığımız konuları, birbirimizi dinlemeye başladığımız bu mecralarda, bu katılımcı kültürle ön yargısız dinlemenin konforunu yaşıyoruz. Burada anlama hücrelerimiz ön yargısız bir şekilde açılıyor, dinlemeye ve anlamaya başlıyoruz. O kadar güzel anlattınız ki ben burada, Kent Konseyinde ev sahibi olmanın onurunu yaşıyorum. Ankara’nın katılımcı kültürüne büyük emeği olan Sayın Mustafa Balbay, iyi ki geldiniz, bu anmada bizimle beraber oldunuz” sözleriyle paylaştı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER