Gemi su aldı

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ilçede bulunmamasından dolayı Ahmet Çelebi’nin yönettiği mecliste Yusuf Aksakal yaptığı açıklamalar ile yine gündeme oturdu. Aksakal’ın eleştirilerine ise MHP’li Kadir Yanık cevap verdi.

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN...

Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında gündem dışı söz alan CHP’li Yusuf Aksakal, MHP’li yönetime yüklendi. Son meclis toplantılarında Fen İşleri Müdürlüğü’ne yapılan aktarımla ilgili eleştirilerde bulunan Aksakal, daha önce Mogan Gölü için alınacak olan teknenin ‘ihalesini yaptık’ diyen Kadir Yanık’ın doğruyu söylemediğini ve ihalenin yapılmadığını ifade etti.

MHP’li Kadir Yanık’ın ise ‘Ben ihaleyi yaptık’ demedim sözleri üzerine Aksakal, Yanık’a

‘videolar var, açar seyredersiniz” sözleriyle cevap verdi.

BİZ ÖNGÖRMÜŞTÜK

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ilçede bulunmamasından dolayı Ahmet Çelebi’nin yönettiği mecliste Yusuf Aksakal yaptığı açıklamalar ile yine gündeme oturdu. Aksakal’ın eleştirilerine ise MHP’li Kadir Yanık cevap verdi.

Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li Yusuf Aksakal, eleştirilerine Fen işlerine aktırılan payla başladı. Tahmini bütçede Fen İşlerine ayrılan payın eksik olduğunu dile getirdiklerini belirten Aksakal, son toplantılarda bu öngörülerinin ne kadar doğru olduğunun altını çizdi. Fen İşlerine yapılan aktarmalar üzerinden ‘Biz geleceği görüyoruz, siz geleceği göremiyorsunuz. Farkımız orada’ diyen Aksakal, bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

GEMİ SU ALDI

2012 yılı performans programının görüşüldüğü meclis toplantısında CHP Grubu, Mogan Gölü için alınacak olan geminin neden programda bulunmaması yönünde soru yönelmiş Kadir Yanık  ise “Siz uyuyorsunuz. Biz geminin ihalesi yapıldı. Sizin hiçbir şeyden haberiniz yok” demişti.

Yanık’ın bu sözlerinin ardından ihalenin yapılıp yapılmadığını araştıran CHP Meclis Üyesi Yusuf Aksakal, konuyu gündeme taşıyarak Yanık’ı ‘meclisi ve kamuoyunu kandırmakla’ suçladı.

Aksakal; “Kadir Yanık performans görüşmeleri sırasında çıkmış burada geminin alındığı söylemiş ve hatta bizi haberimizin olmaması ile suçlamıştı. Kamu İhale Kurumu’nun 14.11.2012 tarihli ilanında geminin ihale ilanı yer alıyor. Meclisi aldatmanın ne olduğunu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

MECLİSİ ALDATIYORLAR

Mecliste verdikleri önergelerin peşini bırakmadıklarını söyleyen Aksakal, verdikleri önergelere Belediye tarafından gönderilen resmi yazılar üzerinden eleştirilerini sürdürdü.

Aksakal, Nisan ayında, Toki’ye sunulan ücretsiz taşıma hizmetinin diğer mahallelere de verilmesi önersinde bulunduklarını bu önergeye hitaben ise belediyenden gelen cevapta, Karşıyaka, Örencik, Bahçelievler ve merkez arasında sabah 07.00-10.00 ile akşam 16.00-19.00 arasında belediyenin personel servisiyle taşıma yapıldığının ifade edildiğini ancak böyle bir taşımanın olmadığını söyledi. Aksakal, belirtilen saatlerde bizzat kendisinin servis beklediğini ve servisin gelmediğini dile getirilerek, taşıma hizmetinin verilmediğini kaydetti. ‘Yapılmayan bir şeyi yapılmış gibi göstermek ne kadar doğrudur’ diyen Aksakal, bir başka önergeden de örnek vererek, Belediyeyi meclisi kandırmakla suçladı.

TABELALAR HALA ASILMADI

 “Yaptık” denilmesine rağmen yapılmayan yüklenici firma tarafından yapıldığı söylenen değeri yaklaşık 90 bin lira olan dört adet tabelanın halen takılmadığını ve sahil parkına konulması kararı alınan parkın isminin yazıldığı tabelanın da iki senedir asılmadığını söyleyen Aksakal, önergelere verilen cevaplar için ‘verdiğiniz cevapların ayağı yere basmalıdır. Meclis aldatılmamalıdır” şeklinde konuştu. 

Kadir Yanık'ın konuşmaları ve gemi ihalesi ile söyledikleri bir sonraki haberimizde...

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2012, 16:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER