Bu sistem trafiği rahatlatacak

Twitter üzerinden Metrobüs seferlerinde yaşanan aksaklıklar hakkında Gökçek’e sorular yönelten Ankaralılara cevap veren Gökçek, yeni sistemin trafiği rahatlatacağını belirtti.

Bu sistem trafiği rahatlatacak
  

Haber: Çiğdem Şirin...

TRT Haber’de Ahmet Böken’in yönettiği Neler Oluyor? programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralı vatandaşların sorularını yanıtladı. 

Yapacağı ve yapmayı düşündüğü projeler hakkında açıklamalarda bulunan ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden vatandaşların sorularını yanıtlayan Gökçek, Gölbaşı-AŞTİ arasında başlayan Metrobüs seferleri hakkında da bilgi verdi. 

Twitter üzerinden Metrobüs seferlerinde yaşanan aksaklıklar hakkında Gökçek’e sorular yönelten Ankaralılara cevap veren Gökçek, Gölbaşı-AŞTİ arasında başlatılan uygulamadan memnun olanlarında, memnun olmayanlarında olduğunu dile getirdi. Gökçek, vatandaşları en çok rahatsız eden durumun ise iki sefer binişin olduğuna vurgu yaparken, yeni sistemin sorun değil çözüm getireceğini ve trafiği daha da çok rahatlatacağını ifade etti.

“Bu yaptığımız sistemle vatandaşları çok daha sık aralıklarla toplama imkânımız oluyor” diyen Gökçek, “ Toki’ye yarım saatte bir araç veriyorsak şimdi 15 dakikada bir araba vereceğiz. Böylece merkezden gelen otobüs dolu gidiyor. 10-12 otobüs sürekli yolcu topluyor. Zamanla vatandaşımız alıştığında daha sık otobüs bulmuş olacak.

İleride direk olarak telefondan otobüsün nerede olacağını da öğrenebilecekler. Akıllı telefon uygulaması olacak ve bu şekilde otobüsün nerede olduğunu öğrenecekler.” Şeklinde konuştu.  

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2012, 00:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER