ANKARA İTFAİYESİ’NİN KASIM AYI RAPORU

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre, Kasım ayında Ankara’da toplam 440 yangın meydana geldi.

ANKARA İTFAİYESİ’NİN KASIM AYI RAPORU
 Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı verilerine göre, Kasım ayında Ankara’da toplam 440 yangın meydana geldi. İtfaiyenin anında müdahalesi sonucu 434 yangın kısmi hasarla atlatıldı.

Ankara’da Kasım ayında meydana gelen toplam 440 yangının çıkış nedenleri arasında tedbirsizlik ve ihmal sonucu atılan sigara ve kibrit 154 yangının çıkış nedeni olarak ilk sırayı aldı. Ayrıca ay boyunca yaşanan yangınların 123’ü elektrik kontağından, 76 yangın kundaklama ve sabotaj sonucu, 27’si ocak, soba, tandır ve kalorifer kazanındaki ateşin etrafa sıçraması, 23’ü baca tutuşması, 14 yangın doğal gaz ve tüp parlaması, 11 yangın akaryakıt ve parlayıcı maddelerin alev alması sonucu çıktı. Ayrıca 12 yangın ise diğer değişik nedenlerden meydana geldi.

Ay boyunca yaşanan yangınların 146’sı konut, özel işyeri ve büroların, 2’si kamu işyerlerinin bulunduğu binalarda yaşanırken, 141 yangın ot saman talaş ve çöplük alanlarda, 53 yangın motorlu araçlarda, 32 yangın fabrika, atölye ve imalathanelerde, 7 yangın odunluk ve kömürlüklerde,  4 yangın ise ormanlık ve fidanlıklarda gerçekleşti.

Ayrıca 55 yangın da yukarda sınıflaması yapılan alanların   haricinde diğer değişik mekanlarda meydana geldi.

 

-KASIM AYINDA 1939 BACA TEMİZLİĞİ YAPILDI-

Ankara İtfaiyesi hizmette sınır tanımıyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kasım ayında yangınlara müdahale dışında, Ankaralıların çeşitli yardım taleplerini de  karşıladı.

Ankara İtfaiyesi Kasım ayında vatandaşlardan gelen toplam 2 bin 85 yardım çağrısına cevap verdi. Kasım ayında Ankaralıların isteği üzerine İtfaiye Ekipleri toplam 1939 binanın baca temizliğini gerçekleştirdi.

19 su baskını olayına müdahale eden itfaiye ekipleri, 16 olayda kilitli kapıları açarak, 12 ayrı olayda asansörde mahsur kalanları kurtararak vatandaşın imdadına yetişti. Söz konusu ay içerisinde yaşanan 19  su baskını olayında  suyu tahliye ederek vatandaşa yardımcı olan Ankara İtfaiyesi, 14 bayrak ipi takma, indirme hizmetiyle de Ankaralılara destek sağladı.

İtfaiye ekiplerinin 78 değişik konuda da tedbir amaçlı çıkış yaptıkları ay boyunca ekipler 7 intihara teşebbüs olayında da gerekli istenmeyen bir sonucun yaşanmaması için gerekli önlemleri aldılar.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı denetim hizmeti kapsamında ay boyunca bin 55 işyerinde denetim gerçekleştirdi.

Yangınla mücadele de eğitime önem veren Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığı Kasım ayında da eğitim faaliyetlerine devam etti. Ay boyunca düzenlediği 2 konferans,  kamu kuruluşu ve özel kuruluş personeli için düzenlediği toplam 7 eğitim semineri ve 8 okulda öğrenciler için gerçekleştirdiği eğitim ve tatbikat programı ile Ankaralıları yangınla mücadele konusunda bilgilendirdi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 00:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER