En onurlu madalya

Diyarbakır’ın Dicle kırsalında bölücü terör örgütü ile girilen çatışmadan yaralı olarak kurtulan Gölbaşılı Gazi Astsubay Üstçavuş Nebi Körpe’ye devlet övünç madalyası verildi.

En onurlu madalya
Diyarbakır’ın Dicle kırsalında bölücü terör örgütü ile girilen çatışmadan yaralı olarak kurtulan Gölbaşılı Gazi Astsubay Üstçavuş Nebi Körpe’ye devlet övünç madalyası verildi. TEK Sosyal Tesislerinde gerçekleşen madalya törenine Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Kuşca, Belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, siyasi parti başkanları ve Gazi Nebi Körpe’nin yakınları katıldı.
DUYGULU ANLAR YAŞANDI
Gazi Astsubay Üstçavuş Nebi Körpe’ye övünç madalyasını Cumhurbaşkanı adına Kaymakam Raşit Zengin takdim etti. Madalya töreninde duygulu anlar yaşandı. Devlet övünç madalyasını alan Gazi Astsubay Üstçavuş Nebi Körpe, çocukluğundan beri hayali olan askerlik görevini gururla yerine getirdiğini söyledi. Körpe, “”Ben yaralansam da gazi olsam da gerideki arkadaşlarım ve komutanlarım bu bayrağı dalgalandırmaya devam ediyor. Beni bu madalyaya layık görenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“VATAN İÇİN ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ”
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da törende yaptığı konuşmada, her Türk vatandaşının vatan ve millet için seve seve şehit ve gazi olmaya hazır olduğunu söyledi. Başkan Odabaşı, “Peygamber Efendimiz ‘Allah yolunda, din, vatan ve namus gibi kutsal değerleri uğrunda ölenlere ölü demeyin’ diyor. Ben diyorum ki, ne mutlu şehit olanlara, ne mutlu gazi olanlara. Elbette vatan ve millet için seve seve şehit olmaya, gazi olmaya her zaman varız, varolmaya hazırız. Yeterki vatanımız bölünmesin; yeter ki milletimiz birlik ve beraberlik içinde olsun. Bütün arzumuz ve dileğimiz budur. Ben bu duygu ve düşünceler ile gazimizi kutluyorum” dedi.

Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2012, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER