'Doğal yaşam doğru yaşam'

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER)’nin Gölbaşı’nda ki ilk ortak çalışması başladı.

'Doğal yaşam doğru yaşam'
 
Foto galeriye git
Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) ile Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖL-DER)’nin Gölbaşı’nda ki ilk ortak çalışması başladı.
Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Bahçesi’ndeki serada Gölbaşı Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen “Doğal yaşam, doğru yaşam” Projesi için düğmeye basıldı. Proje kapsamında bin beş yüz meşe palamudu tüplendi.
TEMA-GÖLDER ortak çalışmasında, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ali Eker, GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, STK Temsilcileri, Birim Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda katılımcı yer aldı.
Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Dernek Bakanı İsa Ömercan, proje de emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Bu çalışma ilçemiz için önemli bir çevre koruma çalışmasıdır. Diktiğimiz meşe palamutları ile hep birlikte geleceğe bir umut verdik” diye konuştu.
HİKMET ÖZDEMİR UNUTULMADI
Katılımcılar çok sayıda palamudu toprak ile buluştururken, GÖL-DER’e emek verip bir çok çalışmaya imza atan, geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz GÖL-DER Sekreteri Hikmet Özdemir’de unutulmadı.
GÖL-DER Başkanı İsa Ömercan, Ressam Halis Bozkurt ve Orhan Uçar’da Özdemir adına bir palamut dikerek, Hikmet Özdemir’i andılar.


Proje kapsamında, ilk önce meşe palamudu tüpleme eğitim çalışması verilecek olup, en az 10 bin meşe palamudu tüplenecek. Gölbaşı’nda başlayacak olan proje bazı eski beldelerde de uygulanacak. Toprağın tohumla buluşturularak yapılan tüpleme çalışmasından sonra yaklaşık 1 yıl beklenerek, palamutların fidan olması beklenecek. Projenin 2. bölümünde ise, oluşan bu fidanlar yine başta öğrenciler olmak üzere, ilçede ki tüm kurumlar, STK’lar, Siyasi Parti Teşkilatları ve gönüllü vatandaşlar tarafından yeşil alanlara dikilmesi konusunda ortak çalışma yapılacak. 

KAYNAK : GÖL HABER BAŞKENT...

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2013, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER