Bu da Mehmet Akyol İstihbaratı

Akyol'a göre en güçlü isim Fatih Duruay...

Bu da Mehmet Akyol İstihbaratı
 Gölbaşı'nda merakla beklenen AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı belirleme süreci devam ederken birçok iddia da yazarlar tarafından gündeme getiriliyor. Ankara'da yayın hayatını sürdüren www.baskentlilerhaber.com sitesinde yer alan habere göre Gölbaşı'nda aday gösterilebilecek isimlerin en başında Fatih Duruay yer alıyor. 

'Ankara'da AK PArti'nin adayları belli olmaya başladı' başlıklı haberde Ankara'nın adaylarının %70'nin belli olduğu dile getirilirken Gölbaşı adayı için ise Fatih Duruay isminin ilk sırada yer aldığı ifade edildi. 

İşte www.başkentlilerhaber.com adresinde yer alan haber şöyle: 
  
Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve 4 adayın isimlerini duyurmuştuk. Şimdi yeni tespitlerimiz oldu. Gelin hep birlikte takip edelim.

Melih Bey'den başka  tereddütsüz aday gösterilmesi kararlaştırılan üç belediye başkanının adını vermiştik biliyorsunuz. Bunlardan kamuoyu yoklamasında birinci gelen Altındağ Belediye Başkanı
 Veysel Tiryaki, ikinci gelen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve üçüncü gelen Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can’ın isimlerini açıklamıştık. Arkasından da Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ile Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın isimleri ve resimlerini yayınlamıştık. Şimdi yeni isimler eklendi, işte o isimler ve tüm ilçeler nezdinde yaptığımız istihbarat ve değerlendirmelerimiz:

           Hemen hemen Ankara Belediye Başkan adaylarının % 70’i belli oldu. Bazı ilçelerde yeniden kamuoyu yoklaması yapılmasına karar verildi. Bunların başında 13 aday adayı bulunan ve son çalışmalar neticesinde 4’e inen Kızılcahamam geliyor. Arkasından Kalecik, Beypazarı, Polatlı, Haymana, Keçiören, Etimesgut ilçeleri var. Etimesgut'ta ise anlaşılmaz bir kargaşa ortamı söz konusu. Bu ilçede büyük öneme haiz bir isim var Rıza Gezer. Durum böyle olnca genel merkez karar vermekte zorlanıyor.

    ÇANKAYA:  Bu arada AK Parti’nin aday adayları arasından adaylıkları kesin olanlarla ilk sıralarda yer alan isimler de yavaş yavaş belirlenmeye başladı. Buna göre Çankaya’da öne çıkan iki isim var, ilçe başkanı Av.Süleyman Yılmaz ve Barış Aydın. Genel Merkez ikisinin arasında geniş araştırma yapıyor. Melih Gökçek'in adayı Haydar Aydın için bastrıdığı biliniyor ama ortada esamesi kalmamış durumda. Aslında ilçe başkanı Av.Süleyman Yılmaz aday adayı bile olmamıştı. Fakat " Aday ol derlerse elbette görevden kaçmam " diyordu.  

     Analayabildiğimiz kadarıyla iyi bir çalışma yapmış. Süleyman Bey hem tabanın desteğini almış hem de üst kademelerin. Mesela AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan'ın desteklememesi söz konusu olamaz çünkü yıllara varan bir dostlukları var hem de meslek ilişkileri... Barış Aydın ise üstün özellikleri olan karizmatik bir adam. Her şeyden önce bu günkü mevcut durumuna tırnakları ile gelmiş nadir insanlardan biri. Ebeveynini araştırdık, baba Karslı, annesi Çankırılı çıktı. Bu ikili nasıl bir evlilik güzergahında buluşmuşlar daha sonra yazacağız. Bugün Ankara'da sanayi ve sosyal manada genç yaşında zirve yapmış bir isim olarak görülüyor. Aslında ilk bakışta genç,dinamik ( 25-30 yaşlarında) bir görüntüsü var ama 39 yaşın sahibi. Aday gösterilirse şimdiden ekibini kurmuş durumda. Ancak sıradan bir ekip değil. " Tek kelime ile muhteşem "  dersek yerinde olur. Tabii biz ekibi görmedik ama duyduğumuzu aktarıyoruz. Ayrıca bir cümle daha eklemek gerekirse, Çankaya, şimdiye kadar görülmemiş, duyulmamış bir aday portresi ve çalışma uygulaması ile karşı karşıya kalacak diye düşünüyoruz. İsterseniz daha ileri giderek bir ilave yapalım: Çankaya'nın da, CHP'nin de tozunu atacak tek aday olabileceğini söyleyenler var.

     Gölbaşı’nda Fatih Duruay ilk sırayı alıyor ve hemen hemen adaylığı kesinleşmiş durumda. Bu gösteriyor ki teşkilatla bağlantısı olan kazanıyor, umarız bu mesajımız bazıları için bir mana ifade ediyordur.

      Güdülde 6 aday adayı vardı , aynı zamanda il genel meclisi üyesi olan ve patinin ilk kuruluş çalışmalarını yapan Havva Yıldırım ipi göğüsleyen isim oldu. Diğer adaylar şu isimleden oluşuyor: Muzaffer Yalçın, Mustafa koçar, Erhan Ergül, Durcan Sağırlı, Emin Karaoğlu.

     AK Parti Beypazarı’nda işler bir hayli çetrefelleşti. Hali hazırda belediye başkanı olan Cengiz Özalp’ın durumu kritik. İlçe Başkanı Avni Erdoğan da sıkı bir markaj yapıyor. Ancak eski ilçe başkanlarından Tuncer Kaplan daha şanslı görünüyor, onu il genel meclisi üyesi Sefa Varlıktakip ediyor. İsterseniz  AK Parti’nin Beypazarı aday adaylarına bir göz atalım: Cengiz Özalp, Avni Erdoğan, Lütfi karakaya, Sefa Varlık, Yaşır Hız, Tuncer Kaplan, Fikri Kanıvar, Osman Kalıdağ, Burak tiftik, Mustafa Sümer.

    MHP’nin adayı ise MKYK üyesi Hamit Kayanoğlu. Hatırlanırsa MHP Genel Başkanı Bahçeli “Her yeri kazanmasak da fark etmez ama Beypazarı’nı mutlaka kazanmalıyız”  demişti.Bakalım sonuç ne olacak?

    Bu ilçede CHP’nin kesinleşen adayı ise Dr.Abdullah Özdemir.

     NALLIHAN’da AK Parti’den az sayıda aday var ancak ilçe başkanı Mehmet Mete’nin şansı fazla görünüyor. Mete geçen seçimlerde de aday olmuş ancak az bir oyla kaybetmişti. Bu ilçede MHP’nin adayı hali hazırda belediye başkanı olan Ahmet Adnan Okur.  

KIZILCAHAMAMda müthiş kapışma devam ediyor. Aday adayları 3 üzerinden değerlendirme yapılırken ilçe başkanı Sefa Yıldırım da devrede kaldı. Şu an itibarı ile 4 aday adayı üzerinde duruluyor.  Ancak genel merkez henüz kararını verebilmiş değil. Çünkü bölge milletvekilleri arasında bir rekabet söz konusu. Durum böyle olunca kimin aday gösterileceğini kararlaştırmakta güçlük çekildi. Bunun içindir ki aday adaylarının isimleri gidip geliyor. Son yaptığımız istihbarata göre üç dosya üzerinde çalışmalar yapılıyor muhtemelen bugün-yarın yeniden bir kamuoyu yoklaması yapılacak.

   HAYMANA en fazla içinden çıkılamaz hale gelen ilçeler arasında. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı mevcut Belediye Başkanı Hacı Aysu’ya kesin destek veriyor. Ancak eski ve yeni ilçe başkanlarının Özdemir Turgut’a destek verdiği biliniyor. Bu durumda Haymana’da yeniden kamuoyu yoklaması yapılmasına karar verildi.

    KEÇİÖREN’DE DE DURUM KARIŞIK

   Keçiören’de enteresan bir gelişme yaşanıyor.  Mevcut Belediye Başkanı’nın aday gösterilmemesinin anlaşılması üzerine tüm aday adayları tüm güçlerini ortaya koymaya başladılar. Teşkilatın adayları olarak bilinen İsmail Özdemir ve Nihat Özçelik teşkilat tarafından destekleniyor. Başka isemler de var tabii destek bulan. Ancak bir de Keçiören Hastaneleri sahibiDr.Ramazan Aydın’ın durumu söz konusu. Ramazan bey’e tüm radikal ve entel güçler destek veriyor. Teşkilatın görüşü ise oldukça enteresan. “Ramazan Bey belediye başkanı olursa bizi umursamaz, yanına yaklaşamayız ve zaman içinde ister istemez ayrıcalıklar zuhur eder “ düşüncesi ağır basıyor. Bir de her popüler isimler gibi Ramazan Aydın da yarışa girmiş değil. Yani “ beni tepe yöneticileri aday gösterirse ben varım, yoksa teşkilatla meşkilatla uğraşacak halim yok” demek istiyor ki zaten sıkıntı da buradan kaynaklanıyor. Bu durumu gözönünde bulunduran üst kademe Dr.Rmazan Aydın üzerinde ilk günlerde olduğu gibi durmuyor.

KALECİK 'te inanılmaz bir rekabet var. Şimdiye kadar böylesine çok aday adayının bir araya geldiği görülmemişti Kalevik'te. Tam 12 aday adayı.. İsterseniz önce isimleri verelim daha sonra değerlendirmesini yapalım:

    Ali Osman Aslan, Vural Karahan, Ömer Uludağ, İdris Tezcan, Orhan Benli, Filiz Ulusoy, Mehmet Pamuksuz, Ahmet Gümüş, Eşref Karaçöl.

    Adayların her biri birbirinden değerli. Mesela Ali Osman Arslan aynı zamanda Kalecik Dernekler Federasyonu'nun başkanı. Uzun zamandır çalışıyordu, bakalım çalışmaları verimli olacak mı?.. Eşref Karaçöl Mamak Belediye Başan Yardımcısı. Belediyecilikte tecrübeli bir isim ama şimdiye kadar fazla gelip gitmediği söyleniyor. Orhan Benli eski belediye başkanı ve Kalecik'i iyi bilen bir isim. Vural Karahan medyatik ve karizmatik bir isim. Filiz Ulusoy geçen dönem de aday olmuş ve az bir oyla kaybetmişti. Kadın olması nedeniyle yine şanslı görünüyor. Genel merkez desteği var ve önde giden isimlerden biri. Ancak kendisi olarak eleştiri getirenler de yok değil. Mesela kadın aday olduğundan Kalecik'te sıkıntı yaratıyor diyenler var. Bi de aşırı makyajı bile sorun olmuş durumda. " Halk tipi bir kadın olamadı gitti " diyenlerin olduğunu söyleyebiliriz. 

     Kalecik'te teşkilatın başına genç bir isim ilçe başkanı olarak gelmiş Ümit Çiğdem. Doğrusunu söylemek gerekirse iyi bir tespit.

   Bu ilçede CHP'nin adayı yine Nevzat Şahin. Yakışıklılığı ve karizması ile kazanmış bir adaydı. Geçen süre zarfında bakalım hemşerilerini memnun edebilmiş önümüzdeki seçimlerde göreceğiz. MHP ise Seyit Karataş'ı aday gösterdi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2013, 19:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER