Bey Balta yeni okul hakkında bilgi verdi

Murat Bey BALTA, Ticaret Turizm Öğretim Genel Müdürü iken eğitim-öğretime açtığı Gölbaşı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerinin diplomalarını veren Murat Bey BALTA öğrencilerin mezuniyet coşkularına ortak oldu.

Bey Balta yeni okul hakkında bilgi verdi

Murat Bey BALTA, Ticaret Turizm Öğretim Genel Müdürü iken eğitim-öğretime açtığı Gölbaşı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi son sınıf öğrencilerinin diplomalarını veren Murat Bey BALTA öğrencilerin mezuniyet coşkularına ortak oldu.

Gölbaşı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi son sınıf öğrencileri 15 Nisan 2013 tarihinde gerçekleştirilen törenle diplomalarını MEB Müşaviri Murat Bey BALTA’nın elinden aldı.

Mezun olan öğrencileri tebrik ederek onların coşkusunu paylaşan Murat Bey BALTA, turizm sektörünün çok sayıda sektörü tetikleyen, dolaylı olarak 1,5 milyon kişiye ek istihdam sağlayan bir sektör konumunda olduğunu ifade etti. Bu yönüyle turizm sektörünü ‘bacasız sanayi’ olarak nitelendirip iyi bir stratejik planlama yapılması gerektiğine dikkat çekti.

‘Türkiye 2023 Vizyonu’ ile ülkemize 50 milyon turistin gelmesi beklenmektedir. Bu şekilde, ülkemizin 50 milyar dolar gelir elde ederek Dünya turizminin çeşitli alanlarında ilk beşe girmesi hedeflenmiştir. Hizmet kalitesinin önemi üzerinde duran Murat Bey BALTA turizmden elde edilen gelirle ilgili öngörülen hedeflere ulaşmada gelişmiş ülkelerdeki memnuniyet düzeyini yakalamamızın etkisine değindi. Bu konu ile ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulunarak gerekli donanıma sahip oldukları takdirde istihdam edilmeyle ilgili herhangi bir endişe taşımamaları gerektiğini söyledi.

Gölbaşı’ndaki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin yapım süreci ile ilgili bilgi veren Murat Bey BALTA süreci şöyle anlattı: Bakanlık olarak Gölbaşı’nda turizmi geliştirmek için ülkemizin en işlevsel okullarından olan Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesini Gölbaşı’mıza kazandırmak üzere 2011 yılında harekete geçtik. Hazineden 20 bin 21 m2 arsa tahsisini sağladık; ancak arsayla ilgili imar düzenlemesi ve hukuki belgeler tamamlanmadığı için okulun ihalesi şu ana kadar gerçekleştirilememiştir. Bu proje için 10 milyon TL ayıran Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl 5 milyon TL ödeneği kullanmak üzere tahsis etmiştir. Bu projenin ihalesinin bir an evvel gerçekleştirilmesi ve Gölbaşı Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yerleşkesinin tamamlanması Gölbaşı’mıza Turizm’de büyük bir ivme kazandıracaktır.

Okul birincisi İrem ÜNAL arkadaşları adına yaptığı konuşmasında mezun olmakla birlikte dereceye girmiş olmanın verdiği mutluluğu ve heyecanı paylaştı. Törenin ardından okulun resim sergisini gezen Murat Bey BALTA resimleri ilgiyle inceleyerek resimler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencileri kutlayan Murat Bey BALTA, öğrencilere sürekli kendilerini geliştirmelerini, bunun içinde durmadan, dinlenmeden, yorulmadan çalışmalarını önerdi. Kendilerini sadece ülkemizin ihtiyaç duyduğu hizmet sektörü elemanı olarak değil, dünyanın her yerinde çalışabilecek niteliklere sahip, Europass standartlarına uygun olarak yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2013, 18:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER