Başkan Şimşek İdeal Cumhuriyet Köyü projesinin detaylarını açıkladı

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek canlı yayında İdeal Cumhuriyet Köyü projesine dair detayları açıkladı.

Başkan Ramazan Şimşek  projede yer alan hobi bahçelerinin satılmayacağını, belediye şirketi üzerinde vatandaşa kiralanacağını açıkladı. Başkan Şimşek ayrıca projenin nerede olacağına dair ipuçları da verdi.

Hobi bahçelerinin tarım arazilerine verdiği zararlar Türkiye gündemindeyken, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in içerisinde hobi bahçeleri bulunan ve Atatürk’ün projesi olan İdeal Cumhuriyet Köyü projesi ülkede büyük yankı uyandırdı.

Başkan Şimşek Haber Global TV yayınında projeye dair detaylı bilgiler verirken, projeyle ilgili nereden esinlendiğinden projenin finansmanına, projenin nerede yapılacağından projede neler olacağına kadar bir çok bilgiyi canlı yayında kamuoyuyla paylaştı.

NEREDEN ESİNLENDİĞİNİ AÇIKLADI

Başkan Şimşek’in açıklamalarından satır başları şöyle;

“ Atatürk’ün İdeal Cumhuriyet Köyü projesini yıllar önce bir kitapta okumuştum. Pandemi sürecinde Gölbaşı’nda tarım arazileri hobi bahçesi adı altında yok edilmeye başlandı. 2 bin dönümlük bir alanda yapacağımız proje ile merhum Atatürk’ün projesini de hayata geçirmiş olacağız.”

PROJENİN YERİYLE İLGİLİ İPUCU VERDİ

“Bu projeyi iki bölgede kuracağız. Ve vatandaşlarımız kaçak yapıdan kurtularak imarlı düzenli güvenli bir yapı ile buluşacaklar.”

DOĞRU BİR ADIM ATTIK

“Danimarka Atatürk’ün projesinden esinlenmiş. Bu projeni  içerisinde kent meydanları, köy kahveleri, ahırlar, çocuk alanları, hayvanların doğal ortamda rahatça yaşadığı bir bölge olacak. Projeyle ilgili çok olumlu tepkiler alıyoruz. Bazen olumsuz tepkiler de alıyoruz ama biz doğru bir adım attığını düşünüyoruz. Çünkü Gölbaşı’nda tarım arazileri hobi bahçesi adı altında katlediliyor. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla hobi bahçelerine gidebilecekler.”

KENT ÇİFTLİĞİ’Nİ DE PROJEYLE BAĞDAŞTIRACAĞIZ

“Gelecek nesillerimiz çok önemi tarım çok önemli. Tarıma çok önem veriyoruz. Biz Türkiye’de Kalkınma Ajansı ortaklaşa ilk Kent Çiftliği projesini yapacak olan bir belediyeyiz. Gölbaşı Kent Çiftliği’ni de bu projeye bağdaştıracağız.”

BELEDİYE ŞİRKETİ ÜZERİNDEN KİRALANACAK

“Belediye şirketi üzerinden harekete edeceğiz Bu hobi bahçelerini satmayacağız, biz bunları vatandaşlarımıza kiralayacağız. Hem belediyenin kasasına para girecek, hem de vatandaş mağdur olmayacak. Projenin yapılacağı alan tarımsal olmaya bir alan. Böylelikle tarım yapılmayan toprakları da tarım yapabilecek bir hale getireceğiz.”

ÖNÜMÜZDEKİ YIL START VERİLECEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da teşekkür eden Başkan Şimşek, Bakan Kurum’un destekleriyle bu projeye başladıklarını açıklarken, planlamanın yıl sonu biteceğini projenin yapımına ise önümüzdeki yıl başında başlayacaklarını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 01:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER