Başkan Şimşek 74 parsel sorununu tamamen çözdü

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı imarının yıllardır kanayan yarası 74 parsel sorununa kalıcı çözüm getirdi.

Başkan Şimşek 74 parsel sorununu tamamen çözdü

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı imarının yıllardır kanayan yarası 74 parsel sorununa kalıcı çözüm getirdi.

Vilayetler Evi'nden başlayarak Haymana Yolu Askeri Dinlenme Tesisleri'ne kadar uzanan bölgede yer alan 74 parsel çalışmalarında beklenen müjde geldi. Göreve geldiği günden bugüne, 74 Parsel adı verilen bölgenin imar planının çözüme kavuşması için gece gündüz uğraş veren, Başkan Şimşek ve ekibi çabalarının meyvesini aldı.

KESİN OLARAK ÇÖZÜME KAVUŞTU

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Ramazan Şimşek, uzun süren çalışmalar sonucu 74 Parsel imar planının onaylandığını açıkladı. Şimşek, bir bozulup, bir açılan bir çok vatandaşın ve müteahhidin de mağdur olduğu 74 parsel sorununun bu sefer kesin bir çözüme kavuştuğunu açıkladı.

SÖZ VERMİŞTİK! ÇÖZDÜK

74 Parsel imar planının geçmişine dair bilgilendirme yapan Başkan Şimşek, imar plan iptalinin Gölbaşı’nın kalkınmasına engel olduğunu söyleyerek “ 2019 yılında   göreve geldiğimizde Karşıyaka ve Gaziosmanpaşa’daki seçmenlerimize bu sorunu çözeceğimize dair söz vermiştik. Mecliste bulunan siyasi parti ayırt etmeksizin belediye meclis üyelerimiz ve belediye başkan yardımcılarımız ve bürokratlarımızla birlikte 74 parsel sorunun çözümü için uzun bir süre çalıştık.” Dedi.

HAK SAHİPLERİNİN TAPULARI ÇIKTI

74 Parsel sorununun dün itibariyle tamamen kalıcı bir şekilde çözüldüğünü ifade eden Başkan Şimşek, 74 Parsel imar planı içerisinde hak sahibi olan vatandaşların tapularının da çıktığını kaydetti. 74 parsel sorunun çözümü ile birlikte artık inşaat ruhsatlarının ve çapların verilebileceğini söyleyen Başkan Şimşek “ Gölbaşımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

3 OKUL YERİ KAZANDIRILDI

74 Parsel planında eğitim alanlarının da çoğaltıldığını söyleyen Başkan Şimşek “ 74 parselde maalesef bizim okul alanlarımız yoktu. Plan tadilatı yaparak Gölbaşımıza 3 okul yeri çıkardık.  Bu eğitim alanlarının kazanılmasında katkısı olan bazı hak sahiplerine de Gölbaşı halkı adına çok teşekkür ederim.” Dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER