Başkan Ramazan Şimşek 2021 yılını değerlendirdi

Göreve geldiği günden bu zaman dilimine kadar vatandaş odaklı çalışmaları ile Gölbaşılıların sevgisini kazanan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek 2021 yılını değerlendirdi. Pek çok projeyi vatandaşlar ile buluşturmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Şimşek “Gölbaşımız için insan odaklı projelerimizle vatandaşlarımızın kalplerine dokunmaya ilçemizin yıldızını parlatmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu…

Başkan Ramazan Şimşek 2021 yılını değerlendirdi

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek 2022 yılına dair önemli açıklamalarda bulundu. Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı müdürlüklerin çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini, göreve geldikleri günden bu zamana kadar Belediye yönetiminde halkın katılımını sağlayarak kaynakların etkin, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanıldığını aktaran Başkan Ramazan Şimşek “Tüm faaliyetlerimizde ekonomik gücümüzü, toplumsal faydayı en geniş tabana yaymak ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttırmak için kullandık. Bu kapsamda yapılan 1 yıllık çalışmalarımızı sizler ile paylaşmak isterim. Gölbaşı Belediyemiz üretken belediyecilik anlayışıyla Gölbaşı’nı Cumhuriyetimizin 100. Yılına hazırlama vizyonunu adım adım hayata geçirmeye devam ediyor” dedi. İşte 2021 yılında gündem yaratan projeler;

Gölbaşı sporun merkezi oluyor

Uluslararası Bilardo Kompleksi açılış törenimizi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ve Gölbaşı Belediyemiz ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapacak ve dünyada tek olan olan tesisimizi Gölbaşımıza kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çok yakında dağcılık, buz pateni tesislerimizin de açılışını gerçekleştireceğiz. 

Gölbaşı’nın toprakları değerine değer katıyor, çiftçi kazanıyor

İlçemizin var olan potansiyelini harekete geçirmek, ilçede tarım turizminin gelişmesi için Gölbaşı Kent Çiftliği Projesi’nin ardından büyük bir adım daha attık. Gölbaşı Tarım Turizmi Yol Haritasının Oluşturulması’ projesini başlattık. Bu sayede Gölbaşımızın tarım kenti olması yolunda da büyük bir adım atmış olduk. Hem verimli topraklarımızın değerlendirilmesi hem de tarım turizminin başlaması ile bu projeler üretici için önemli bir gelir kaynağı olacak. Aynı zamanda Gölbaşı Belediye Meclisi oy birliği ile ülkemizde ve ilçemizde yaşanan kuraklık sebebiyle, üreticilerin mağduriyetine destek olmak amacıyla örnek bir karara imza attık. Çiftçimize bir nebzede olsa destek vermek amacıyla kişi başına %75 hibe ile 200kg. buğday yardımı sağladık. 

Hoş Geldin Bebek ile mutlu karşılama

Mutlu aileler mutlu bireyler yetiştirirler. Biz de Gölbaşı Belediyemiz ile birlikte bu mutluluğa ortak oluyoruz. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına kısa vadede çözümler bularak her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeye çalışıyoruz. Yeni doğan bebekleri ve anneleri kucaklayan proje kapsamında sağlık personeli tarafından hazırlanan çantalarda doğum sonrası anne bakımı ve yeni doğan bebek bakımı için pek çok ürün bulunuyor.

 AGROTEC Tarım Fuarı ile yerli ve yabancı turistler ağırlandı

Tarım Sektörü 16-19 Eylül’de AGROTEC 2021 24. Uluslararası Tarım Fuarı’nda buluştu. Yüz altmışın üzerinde katılımcı ve üç yüzün üzerinde markanın katılımı ile gerçekleşen fuarımız sayesinde tarımın nabzı Gölbaşı’nda attı. Aynı zamanda gerçekleştirdiğimiz ’Süt Sağma Yarışması’’ etkinliği de organizasyonumuza renk kattı. 

Ankara, en modern kurban satış ve kesim merkezine kavuştu…

Türkiye’nin en modern kesimhane, mezbahane, kesim alanı ve et entegre tesisi ile buluşturacağımız sözünü vermiştik. Kurbanların güvenli ve steril ortamda kesilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl hizmete geçirdik.  Burası aynı zamanda çok amaçlı bir tesis oldu. Sel, deprem gibi afet alanlarında toplanma alanı olarak ve tarım fuar alanı olarak da kullanacağız. 

Paylaşım Noktası 52 bin vatandaşımızın kapısını çaldı

Bebek mamalarından yeni doğan bakım setlerine, kar botlarından spor ayakkabılara, montlardan sünnet kıyafetlerine, meyve ve sebzeden kömüre kadar pek çok yardımın hemşerilerimiz ile buluşturulduğu Paylaşım Noktası ile bugüne kadar 52 in 579 kişiye ulaştık. Yaptığımız yardımlarda, vatandaşımızın önceliklerini göz önünde bulundurduk. Bebek mamaları, temel gıda maddeleri, kömür, meyve ve sebze, kışlık kıyafetler, sünnet kıyafetleri ve Hilal Kart ile Gölbaşılı vatandaşlarımıza destek olduk. 

Gölbaşı’nda bayramlar bir başka..

Gölbaşımızda bayram coşkularını misafir ettiğimiz birbirinden değerli sanatçılarımız ile yaşattık. 30 Ağustos coşkusunda Hadise bizleri yalnız bırakmazken, Ankara’mızın Başkent oluşunun yıl dönümünde ise Haluk Levent’i vatandaşlarımız ile buluşturduk. Ankara’mızın dört bir yanından gelen hemşerilerimiz bu sayede eğlenceli bir gün geçirdi. Düzenlediğimiz Geleneksel Sünnet Şölenimizde de 200 çocuğumuzu sünnet ettik ve Gölbaşımızı panayıra çevirdik. Değerli sanatçımız Mustafa Yıldızdoğan bize bugün de eşlik etti. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda operanın ezgileri yankılanırken, sokaklarımız 102 vosvosumuzla yaptığımız organizasyonumuz ile görsel şölen sundu. 

Gölbaşı'nda mahalle giriş çıkışları mobese ile güvende

Mahalle giriş çıkışlarımız artık mobese kameraları ile 7/24 izleniyor. Güvenlik kalitesini arttıracak olan kameralarımız ile her türlü olaya karşı hızlı tedbir almış oluyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamalarına zemin hazırlıyoruz. 

Ankara topraklarından Mezopotamya’ya yolculuk gerçekleşti

Peygamberler Diyarı Şanlıurfa’ya Gölbaşılı kadınlarımızın katıldığı kültür turu düzenledik. İnternet üzerinden başvurularını aldığımız kültür turumuz çok keyifli geçti. Bu turlarımızı ülkemizin farklı bölgelerine yayarak arttırmayı düşünüyoruz. 

Yangın bölgeleri için tek yürek olduk

Gölbaşı Belediyesi ekiplerimiz yangın bölgelerinde desteğe ihtiyaç duyulan her noktada mücadele etti. Ekiplerimiz bölgedeki yangın söndürme çalışmalarına katılırken, yangından etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak amacıyla; yardım tırlarımız, erzak, ihtiyaç duyulan malzemeler ve canlı hayvan desteğinde bulunduk. Aynı zamanda hem Ankara’mızda hem de yanan bölgelerde ağaç dikim etkinlikleri gerçekleştirerek gelecek kuşaklara nefes alabilecekleri alanlar bırakmayı amaçladık. 

Pedallar çoğalsın diye GÖLBİS iş başında

Sağlıklı ve çevreci ulaşım şekli olan bisikletin kent içi kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirdiğimiz GÖLBİS hemşerilerimizin büyük ilgisi ile karşılaştı. 24 bisiklet ve 2 istasyonu bulunan sistem açıldığı günden bu yana 200 binden fazla kez kullanıldı. İstasyonlarımızı ilk olarak Atatürk Sahil Park ve Vilayetler Evi’ne kurduk. Farklı kiralama sistemlerinin mevcut olduğu GÖLBİS sayesinde bisiklet taşıma durumuna son verdik.  Bütün halkımızı Mogan Gölü kenarında GÖLBİS’e binmeye davet ediyorum. Aynı zamanda yaptığımız bisiklet yolları ile de ‘Sağlık için pedalla’ mottomuzu hayata geçirmeye devam ediyoruz. 

“Gri Suların Geri Kazanılması” projesi ile temiz gelecek

Her geçen gün biraz daha fazla etkisini gösteren küresel ısınma daha çok kuraklıkla fark ediliyor. Hayata geçirdiğimiz “Yağmur Sularını Geri Dönüştürme” projesi kapsamında; binaların çatılarında biriken yağmur sularını depolarda biriktirmeye başladık. İlk olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz içerisinde bulunan 20 tonluk yağmur suyu depolama tankına, müdürlük binası ve depoların yağmur giderlerini bağladık ve yağmur suyunu depolamaya başladık. Seğmenler Mahallesi ve Kızılcaşar Mahallesinde yapılması planlanan 3 adet parkta yağmur suyu depolama tankı kurmak bir sonraki hedefimiz. Toprağın su tutma kapasitesini artırmak için toprak ıslahı yapmak, park içerisinde su istediği az kuraklığa dayanıklı bitkiler dikmek, su isteği fazla olan çim alanlar yerine yer örtücü bitkiler kullanmak, yağmur su depo tankının yetersiz geldiği zamanlarda suyun etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla otomatik sulama sistemi kurarak su tasarrufu sağlamak ise diğer hedeflerimiz.

UYUM ile gelecek nesillere umut olduk

Engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) ile vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Engelli vatandaşlarımızın yeteneklerini keşfetmeleri için pek çok alanda kurslarımızı faaliyete geçirdik. Amacımız merkezimize devam eden engelli vatandaşlarımızın bir başkasına ihtiyaç duymadan günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri, öz bakımlarını yapabilmeleri.  ‘Ben yapamam’ düşüncesinin önüne geçmek gayesi ile yola çıktığımız UYUM sayesinde kardeşlerimiz çok güzel başarılara imza attı ve atmaya da devam edecek. Bugüne kadar salgın koşullarına uygun ortamlarda 100 engelli öğrencimizi misafir ettik. Etmeye de devam edeceğiz. 

Yerel sanatçılarımıza ve esnafımıza destek olduk

Gerekirse projelerimizden vazgeçeriz ama esnafımızdan, vatandaşımızdan asla vazgeçmeyiz’ diyerek özellikle salgın sürecinde bir hayli zorlanan esnafımız ve yerel sanatçılarımız için 1000 TL’lik destek paketini hayata geçirdik. Sadece bununla da kalmayıp hijyen kitlerimiz, ürün desteğimiz ile de her zaman yanlarında olmaya çalıştık. 

İşçilerin destek ve zamlarla yüzü güldü

Çalışanlarımızın hakları konusunda göreve geldiğimiz ilk günden itibaren her zaman hakkaniyetli olduk.  2021 yılı ocak ayı itibarı ile, Belediyemizde çalışan mesai arkadaşlarımızın alacağı en düşük net ücretimizi yüzlerini güldürecek, enflasyon altında ezdirmeyecek şekilde belirledik. Aynı zamanda zamanında ödediğimiz promosyon destekleri ile de işçimizin yüzünü güldürdük. 

 Pazarlarda klasik müzik dinletisi

Seğmenler Semt Pazarı’nda bir ilki gerçekleştirerek klasik müzik uygulaması başlattık. Klasik müzik dinletisi eşliğinde vatandaşlarımız alışverişlerini yapmaya başladı. Aldığımız tepkiler çok güzel. Vatandaşlarımız çok memnun. Diğer pazar yerlerimizde uygulamamızı en kısa zamanda hayata geçireceğiz. 

Eğitim yolundaki engelleri kaldırdık

Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi ve Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi’ne giden öğrencilerimiz sabah erken saatlerde gidiyor, akşam geç saatlerde çıkıyor. Orada da hem ulaşım var hem de karşıdan karşıya geçerken tehlike arz ediyordu. O yüzden öğrencilerimizin yaşadığı bu sorunu ortadan kaldırmak için, öğrencilerimize bu kolaylığı sağladık.  Belediyemize ait araçlarla ve hizmet alımı ile toplamda 6 araç ile ulaşım sıkıntısı yaşayan öğrencilerin ücretsiz taşınmasını sağlamaya başladık. Ücretsiz servislerimiz öğrencilerimizi belirlenen noktalardan alıp okullarına, okullarından da alıp yine belirlenen merkezi noktalara bırakıyorlar. Eğitim varsa, gelecek de var. Sosyal belediyecilik anlayışımızla eğitime olan desteğimiz artarak devam edecek.

Tulumtaş mağaramız turizme kazandırılıyor, Ankara’mız kazanıyor

Oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan, sarkıt, dikit ve sütunların yer aldığı mağaramız adeta görenleri büyülüyor. Mağaranın yüksekliği yer yer 30-40 metreye ulaşıyor. Ankara’mızı turizm cenneti yapma yolundaki adımlarımızdan olan Tulumtaş Mağaramızın açılışı için geri sayım başladı. Ankara’nın sosyal ve ekonomik anlamda yüzünü değiştireceğine inandığımız bir proje. Hayata geçirmek için bizler de sabırsızlanıyoruz. Tulumtaş Mağarası çok önemli bir miras. Bu mirası yaşatmış olmak bizler adında da büyük bir kıvanç.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER