Adı çıkmış 9’a inmez sekize…

Gölbaşı Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısında Çifti Mallarını Koruma Heyeti için yapılan üye seçimi ile ilgili oylama ‘ Güler misin, ağlar mısın’ dedirtirdi.

Adı çıkmış 9’a inmez sekize…
 Gölbaşı Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısında Çifti Mallarını Koruma Heyeti için yapılan üye seçimi ile ilgili oylama ‘ Güler misin, ağlar mısın’ dedirtirdi.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında Çifti Mallarını Koruma Heyeti’ne 5 asıl, 5 yedek üye ve Murakabe Heyeti için de 5 üyenin seçilmesi ile ilgili gündem maddesi meclisin onayına sunuldu. Gölbaşı Kaymakamlığı’nda Tüm partilerin grup Başkanlarının katılımı ile kura çekimi usulü ile yapılan üye seçimi oylaması meclise geldi.

Tüm Partilerin ortak imzasını taşıyan ve gündeme gelen madde oylamaya sunuldu. Gizli oylama usulü yapılan seçimlerde zarflardan 9’unun boş çıkması şaşkınlık yarattı. Yeni dönemde daha önce yapılan gizli oylamada da zarflardan 9’u boş çıkmış ve boş çıkan zarfların MHP’li meclis üyelerine ait olduğunu iddia edilmişti.

Ortak kararla meclise gelen ve Çifti Mallarını Koruma Heyeti için yapılan üye seçimi ile ilgili oylamada da 9 adet zarftan boş oy çıkması gözleri MHP’lilere çevirirken ‘Hem imza atıyorlar hem de boş oy kullanıyorlar.” yorumlarına neden oldu.

Ancak daha sonra anlaşıldı ki boş çıkan oyların sebebi ‘Yanlış oy kullanma’… Çifti Mallarını Koruma Heyeti’ne kura ile seçilen üyelerin isimlerinin teker teker okunmasının ardından Başkan Duruay zaman kaybı yaşanmaması için isimlerin tekrarlanmamasını önerdi. Bu önerinin kabul edilmesinin arından meclis üyeleri oylarını kullandı. Ancak MHP’den 2 AK Parti’den 7 meclis üyesi önlerinde duran kâğıtlara daha sonra yazılacağını düşünerek isim yazmadı. Hal böyle olunca da 9 zarftan boş oy çıktı.

9 zarf’tan boş oyun çıkmasının ardından gözler MHP’lilere çevrilse de daha sonra yanlış oylamadan dolayı zarflardan boş oy çıktığı anlaşıldı.

Yapılan oylamada tüm partilerin ortak imzasını taşıyan gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2014, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER