2013 yılı meclisi polemikle başladı...

Gölbaşı Belediye Meclisi’nin 2013 yılı ilk meclis toplantısında bir önceki seneyi aratmadı.

2013 yılı meclisi polemikle başladı...
Gölbaşı Belediye Meclisi’nin 2013 yılı ilk meclis toplantısında bir önceki seneyi aratmadı. Başkan Odabaşı’nın yeni yıl dileklerini ileterek başladığı meclis toplantısında gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

Meclisin gündeminde yer alan “İncek Mahallesi 74 Parsel ve çevresine ait 1/10000 ölçekli uygulama imar planına yapılan itirazlarla ilgili İmar-İstimlak-Emlak Komisyonu’nun 19.12.2012 tarih ve 32 sayılı raporu” hakkında CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek kürsüye çıkarak görüşlerini ifade etti.

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

AKILLARDA SORU İŞARETİ BIRAKTI

Şimşek, komisyon raporunun 11. maddesi üzerinden açıklamalarda bulunarak, Murat Eğitim A.Ş’ye ait olan 112167 ada 1 parselle ilgili taleplere komisyonca verilen cevabın akıllarda soru işareti bıraktığının altını çizerek, “Özel bir kuruluşa ait alana her ne kadar okulda yapılacak olsa da ben burada kamu yararına ifadesinde soru işareti görüşüyorum. Bunun düzeltilmesini ya da en azından ifadenin netliğe kavuşturulmasını talep ediyorum” dedi.

Ercan Şimşek’in yaptığı açıklamalara Komisyon Başkanı Nizamettin Çakır’dan cevap geldi. Çakır, Belediye olarak eğitim alanlarına her zaman kapılarının açık olduğunu kaydederek, komisyon olarak halkın yararına olacak her şeyi yaptıklarını söyledi.

AK Parti Meclis Üyesi Necip Güler de Şimşek’in olmamış bir şeyin daha sonra yapılacak gibi aksettirilmesinin doğru olmadığına dikkat çekti.

SİYASİ BİR ŞEY ARAMAYIN

CHP Meclis Üyesi Ercan Şimşek, meclise “Kot altı emsaller kabul edilmiş mi edilmemiş mi, dışına çıkarılmış mı çıkarılmamış mı? bunun cevabını alabilir miyiz?’ sorusunu yöneltti. MHP’li Kadir Yanık ise Şimşek’in bu sorusuna “Siyasi bir şey aramayın’ şeklinde cevap verdi.

Başkan Yakup Odabaşı konunun yanlış anlaşılmaması ve yanlış yazılmaması için söz konusu raporun yeniden komisyona iade edilmesi ve düzeltilerek mecliste tekrar görüşülmesini talep etti. Tartışmalrın devam etmesi üzerine Başkan Odabaşı oylama yaparak raporu komisyona iade etti. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2013, 21:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER