19 yaşındaki gencin öldüğü kazaya ilişkin adalet arayışı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde otobüsün çarpması sonucu 19 yaşındaki Emir Eren Ertaş hayatını kaybetti. Feci olayın üzerinden 1,5 sene geçmesine rağmen otobüs şoförü veya firmaya herhangi bir ceza verilmezken Emir Eren Ertaş'ın ağabeyi Yusuf Ertaş süreçte yaşananlara tepki gösterdi.

19 yaşındaki gencin öldüğü kazaya ilişkin adalet arayışı

Kaza 15 Mart 2021 tarihinde Konya yolu çıkışı Bala kavşağında meydana geldi. 

19 yaşındaki Emir Eren Ertaş’a karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı sırada  33 DK 857 plakalı şehirler arası yolcu otobüsü çarptı. Ertaş olay yerinde hayatını kaybetti.

Olayın üzerinden yaklaşık 1,5 sene geçmesine geçmesine rağmen otobüs şoförü veya firmaya  herhangi bir ceza verilmedi.

"Adaletin yerini bulmasını bekliyoruz"

Duruma tepki gösteren Emir Eren Ertaş'ın ağabeyi Yusuf Ertaş " Bizim devletimizden tek beklentimiz bir an önce kişi ya da firmanın cezalandırılmasıdır. Bu süre zarfında kardeşimin vefatına neden olan otobüs şoförü, firma tarafından hiç bir şekilde ceza verilmemiş ya da tutanak tutulmamıştır. Aynı firmada ve aynı departmanda çalışmaya devam etmektedir. Kardeşimle aynı durumda, aynı hatalar yapılarak yaşanan bir trafik kazasında da başka bir insanın ölümüne de sebep olmuştur. Biz ve bizim gibi trafik katliamına mağdur kalan ailelerinde isteği olan adaletin yerini bulmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Şoförün kusuru savcı tutanağında

Kazaya ilişkin hazırlanan savcılık tutanağında otobüs şoförünün olması gerekenden daha hızlı olduğu vurgulandı. 

Tutanakta "Bala kavşağını yaklaşık 400 metre geçmiş olduğu sırada seyir istikametinin sağ tarafında Burak Bayrakeri isimli arkadaşı ile birlikte yol kenarında bulunan maktul Emir Eren Ertaş’ın yaya halde karşıdan karşıya geçmek isteyerek yola çıkması sonucu Erdal’ın Emir Eren’e çarpmamak için frene basmasına ve sağlı sollu manevra yapmasına rağmen kurtaramayarak otobüsün sol tarafı ile Emir Eren’e çarpması neticesinde Emir Eren’in olay yerinde vefat ettiği, çarpma noktasının yaklaşık 300 metre gerisinde 70 km hız sınırı olduğuna dair tabelanın olduğu, Erdal’ın idaresindeki otobüsün takograf kayıtları itibariyle ise kaza anında 98 km hızla seyir halinde olduğunun anlaşıldığı, keza çarpma noktasında Erdal’ın seyir istikametine göre sağ tarafta Kırşehir-Kayseri yol ayrımının olduğu, olaya ilişkin düzenlenen kaza tespit tutanağı içeriğinde ayrıntıları belirtildiği üzere kaza yerindeki hız sınırını aşacak şekilde otobüsü süratli kullanan ve kaza yerinin özelliklerine göre hızını azaltmayan Erdal’ını kazanın meydana gelmesinde kusurunun bulunduğu, bu itibarla Erdal’ın taksire dayanan kusuru ile Emir Eren’in ölümüne sebebiyet verdiği tüm evrak kapsamında anlaşılmaktadır." ifadelerine yer verildi.

Öte yandan şoför hakkında 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldığını öğrenildi.

Yakup Karagöz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER