ABB’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARA VE AİLELERİNE ETKİNLİK

Ankara Büyükşehir Belediyesi BelPa Genel Müdürlüğü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Önce Mola Evleri’nden ve Engelli Hizmet Merkezlerinden hizmet alan aileler ve çocukları Anıtkabir’i ziyaret etti. Ardından da çocuklar BelPa Gazi Park Tesisi’nde özel olarak hazırlanan etkinlikte danslar ederek palyaço gösterileriyle doyasıya eğlendi.

ABB’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLARA VE AİLELERİNE ETKİNLİK

Engelsiz Başkent modeli ile tüm Türkiye’ye örnek olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

BelPa Genel Müdürlüğü, Mola Evleri ve Engelli Hizmet Merkezlerinin faaliyetlerinden yararlanan özel gereksinimli çocukları ve ailelerini gerçekleştirdiği kutlama ile farkındalık programında bir araya getirdi.

ÖNCE ANITKABİR ZİYARETİ SONRA GAZİ PARK’TA ETKİNLİK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli çocuklar ve aileleri önce Anıtkabir’i ziyaret etti. Ardından ise Gazi Park BelPa Tesisleri’nde hazırlanan eğlence programında  çocuklar aileleri ile öğlen yemeği yerken, müzik eşliğinde dans ederek palyaço gösterilerini izledi. Büyük bir sevinç ve heyecan ile kendilerine verilen balonları uçuran çocuklara, program sonunda boyama kitabı, boya kalemleri ve hikâye kitapları hediye edildi.

Engelli bireye sahip olmanın zorluğunu yaşayan ailelerin ABB olarak hep yanında olduklarını ve destek olmaya devam edeceklerini söyleyen BelPa Genel Müdürü Hüseyin Çağrı Durak şöyle konuştu:

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak belirlenmiş bir günü kutlamak için buradayız. Biz buna Engelliler Günü demekten ziyade bizim için özel olan bir durumu paylaşıyoruz. Özellikle siz ailelerimiz bu özel durumu çok büyük fedakârlıkla evlatlarımızın başında durarak her türlü ihtiyaçlarını karşılayarak yanlarında oluyorsunuz. Bizde ABB olarak sizin bu hizmetlerinize bu desteğinize bir nebzede olsa yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.

AİLELERDEN ABB’YE TEŞEKKÜR

Ailelerin engelli çocuklarıyla birlikte sosyalleşmesini sağlamak için düzenlenen etkinlikte aileler ABB’ye şu sözlerle teşekkür etti:

-Demet Parlak: “Bu etkinlikler çok güzel oluyor. Daha önce de Kızılcahamam’da termal otelde düzenlenen etkinliğe katılmıştım. Çok memnunuz, çok ilgileniyorlar. Her şey dört dörtlük çok teşekkür ederiz.”

-Fatma Teker: “İstanbul’dan Ankara’ya taşındım. Ankara bizim için önemli bir yer hâline geldi oğlumdan dolayı. Çocuğumun engelli olduğunu kabul etmek sonrasında bu etkinliklere katılmak iyi geldi. Ben her şey için teşekkür ediyorum.”

-Ahmet Aslan: “Ben oğlumu Sincan’da bulunan Mola Evi’ne götürüyorum. Bugün de böyle organizasyon olduğunu söylediler. Benim ve oğlum için çok iyi oldu. Çok teşekkür ederim her şey için çok memnunuz ve bu tarz etkinliklerin devamını diliyorum.”

-Burcu Mert: “Engelli hizmetlerinden memnunuz çocuklarımızla etkinlik yapıyoruz. Sosyalleşiyoruz aktifleşiyoruz. Çocuklarımıza bu anı yaşattıkları için ABB’ye teşekkür ederiz.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER