15 Temmuz etkinlikleri gün boyu sürdü

15 Temmuz etkinlikleri gün boyu sürdü

15 Temmuz etkinlikleri gün boyu sürdü

Gölbaşı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programları gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2016 günü, Fetö terör örgütü mensuplarının ve destekçilerinin darbe ve Türkiye'yi işgal girişiminin bastırılmasının yıldönümü dolayısıyla Gölbaşı Kaymakamlığı öncülüğünde Gölbaşı’nda bir çok etkinlik gerçekleştirildi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve diğer protokol üyeleri ilçede ikamet eden Şehit Yakınlarını ve Gazi ailelerini ziyarette bulundu.

CUMHUR İTTİFAKINDAN ESNAFA TÜRK BAYRAĞI

AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP İlçe Başkanı Serdar Tekin, BBP İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Lale ve yöneticileri esnafa Türk bayrağı dağıtarak esnafı 15 Temmuz etkinlikleri katılmaları için davet ettiler.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ VE KANO GÖSTERİSİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programları kapsamında Gölbaşı Mogan Gölü çevresinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.  Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti. Korteje Mogan Gölü üzerinden kano ve yelkenler eşlik edildi. Türk Bayrağı’nın Mogan Gölü’nde açılması ile devam eden gösteri, kano ve yelken gurubunun Kaymakam Bilgehan ve Başkan Şimşek'e bayrak teslimi ile son buldu.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL PROGRAM

Atatürk Sahil Parkı’nda Gölbaşı Belediyesi özel UYUM öğrencileri  15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinliğini sergilediler. UYUM öğrencilerin etkinlikleri katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.  Etkinliğin ardından protokol 15 Temmuz Konulu Resim ve Şehitlerimizin Fotoğraf Sergisi’ni gezdi.

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

Turnuvalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Kaymakam  Tülay BAYDAR BİLGİHAN ve Belediye Başkanı Ramazan ŞİMŞEK tarafından Gölbaşı Gençlik Merkezinde verildi.

ŞEHİTLER KABRİ BAŞINDA ANILDI

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen programlarda şehitlikler de ziyaret edildi. Hain darbe girişiminde şehit düşenleri kabri başında ziyaret eden protokol üyeleri ve vatandaşlar şehitlerin mezarına kırımızı karanfiller bırakırken, şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

ÜLKÜ OCAKLARI’NDAN ANMA ETKİNLİĞİ

Gölbaşı  Ülkü Ocakları, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinliği düzenlendi. Şelale Parkı Gazi Gölbaşı Anıtı’nda gerçekleşen etkinlikte Ülkü Ocakları Gölbaşı İlçe Başkanı Ulaş Can Kavak ve Gölbaşı  Ülkü Ocakları üyeleri katıldı. Şehitler için yapılan saygı duruşu ve duaların ardından bir açıklama yapan Gölbaşı İlçe Başkanı Ulaş Can Kavak “15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye'nin bağımsızlığına kastetmek isteyen hainlere karşı liderimiz sayın Devlet BAHÇELİ beyin ilkeli ve kararlı duruşu bizlere ışık olmuştur ve hain darbe girişimi başarısız olmuştur” dedi.

DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yüzlerce vatandaşın katılımıyla demokrasi nöbeti tutuldu. Atatürk Sahil Parkı’nda gerçekleşen Demokrasi Nöbetine yüzlerce kişi akın ederek karanlık geceyi aydınlığa ulaştıran şehitleri unutmadı. Etkinliklerde Kuran-ı Kerimler okundu, eller semaya açıldı, şehitler için dualar edildi.

15 Temmuz gecesi FETÖ'cü darbecilerin hedeflerinden biri olan Polis Özel Harekat Başkanlığı’nda da şehitler için dualar edildi.

YAKUP KARAGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER