ANFA'dan çiçek üreticilerine bir destek daha: kışlık çiçek için sözleşmeli üreticilik

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Benim en büyük hayalim Ankaralı üreticiyi zengin etmek” diyerek yerli üreticilere yönelik desteklerine devam ediyor.

ANFA'dan çiçek üreticilerine bir destek daha: kışlık çiçek için sözleşmeli üreticilik

Kent ekonomisine katkı sağlamak, Ankaralı üreticileri üretime teşvik etmek için daha önce tohum desteğinden gübre dağıtımına kadar pek çok alanda destek veren Büyükşehir Belediyesi Başkent’te “sözleşmeli üretim” modelini hayata geçirdi.

                Daha önce yazlık çiçek ihtiyacı için 22 Başkentli çiçek üreticisiyle sözleşme imzalayan ANFA Genel Müdürlüğü, bu kez kışlık çiçek ihtiyacı için 33 yerli üreticiyle sözleşme imzaladı.

 

SÖZLEŞMELİ ÜRETİCİLİK İLE BAŞKENTLİ ÇİÇEKÇİLERE EKONOMİK DESTEK

                ANFA Genel Müdürü Yıldırım Özer, 33 çiçek üreticisiyle bir araya gelerek, yaz ayları için Ankaralı çiçek üreticileriyle başlatılan sözleşmeli üretim modelinin kışlık çiçek ihtiyacı için de uygulanacağını söyledi.

                Alım garantili yaklaşık 7 milyon lavanta ve menekşe üretimi yapacak çiçek üreticileri sözleşmeli üreticilik modeline geçerek, memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:

 

-Hacer Özbek (Ziraat Mühendisi): “ANFA ile yaptığımız mevsimlik çiçek anlaşmasıyla üretim yapıyoruz, çiçeklerimizi veriyoruz. Kendi ürettiklerimizi, kendi ilimizde satıyoruz. Bu bizim için mutluluk verici. Maddi olarak da büyük destek almış oluyoruz. Ürettiğimiz ürünü nasıl ve kime satacağımızı düşünmüyoruz. Bize sahip çıkan bir Büyükşehir Belediyesi var. Daha önceden çalıştıracak işçi bile bulamıyorduk ancak şimdi sözleşmelerimiz olduğu için işçilerimiz geri gelmeye başladı. istihdam konusunda da büyük bir destek oldu bizim için.  Bundan sonra her şeyin daha iyi olacağını düşünüyoruz.

-Ali Can (çiçek üreticisi): “Uzun yıllardır Ankara’da faaliyet gösteriyorduk ancak Ankara Büyükşehir Belediyesine çiçek satamıyorduk. Bu süreçte bizlere destek olmak için Mansur Başkanımız, ANFA Genel Müdürümüz, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanımız bizlerden çiçek aldılar. Sözleşmeli üreticiliğe başladık. Üretici olarak bizlerin de Ankara’da istihdam sağlamamıza destek oldular. Herkese çok teşekkür ediyorum.

-Bilal Sav (çiçek üreticisi): “Büyükşehir Belediyesinin sözleşmeli üreticilik uygulamasından oldukça memnunuz.  Bu ekonomik krizde, pandemide üreticiler zaten sıkıntıdayken Mansur Başkanımız bizlere her türlü desteği verdi. Kendisine çok teşekkür ederiz.”

-Ahmet Çiçek (çiçek üreticisi): “Mansur Başkanımızın yaptığı bu uygulama biz küçük esnaflara büyük destek sağladı. Ne kadar üretim yaparsak o kadar istihdam sağlamış olacağız. Ankaralı esnaf canlanacak, Ankara canlanacak. Bu yüzden Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim.”

-Mustafa Harmantaş (çiçek üreticisi): “Ankaralı, yerli üreticiyim. Bu uygulamayı çok beğendim, Mansur Başkanımıza çok teşekkür ederim. Önceden belli başlı kişilere gidiyordu bu destek biz faydalanamıyorduk. Ama şimdi herkes faydalanabiliyor. Şimdi beş kişi çalıştırıyorsam, üretime başladığımda bu sayı artacak.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER