Erdoğan'ın Kızılcahamam kampı kapanış konuşması

Başbakan Erdoğan, 2023 vizyonuyla ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sert çıktı..

Erdoğan'ın Kızılcahamam kampı kapanış konuşması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Kızılcahamam'daki AK Parti kampı sonrası bir değerlendirme konuşması yaptı. Konuşmasında ağırlıklı olarak MHP'ye yüklenen Erdoğan, Bahçeli'nin 2023 vizyonuyla ilgili iddialarına sert çıktı. Erdoğan, 'Sayın Bahçeli 2023 bizimdi diyorsun. Hani nerede çıkar 2023'e ait planlarını projelerini. Eğer 2023'ün patenti sizdeyse parası neyse veririz' dedi

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

11 yıl önce yola çıktık. Milletin bize verdiği her mesajı dikkate alarak istişare ile danışma ile yolumuza devam ediyoruz. 6 ayda bire bu toplantılarımızı devam ettireceğiz.

3 gün boyunca görüş ve eleştirileriyle katkı sunan arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Dün 3 Kasım seçimlerinin yıl dönümü olarak Ak Parti'nin geniş bir değerlendirme yaptık.

Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay ve İçişleri Bakanımız İdrisNaim Şahin terörle mücadele ve güvenlik meseleleriyle ilgili bir değerlendirmelerde bulundu. Diğer yetkili bakan arkadaşlarımız da bir çok önemli konuda önemli bilgi verdi.

Bütün arkadaşlarımızın ekonomiden dış politikaya her konuda üretken yaklaşımlar içerisinde olduğunu gördük. Bizde bir metal yorgunluğunun olmadığı ortadaydı. Dirayetimiz en az iktidara geldiğimiz gün kadar diridir. 10 yıllık tecrübemizi d eilave ederek artık daha kapsamlı projeler üretiyoruz.

MHP Genel Başkanı 2023 vizyonunu kendilerinin kullandığını söylüyor. Bu kadar sığ bir anlayışa yorum yapmak abeste iştigaldir. Bizim yaptıklarımıza başkalarının hayellerinde yer yoktur. Biz 2002'de o bitmiş tükenmiş Türkiye'yi biz bu MHP'den DSP'den ANAP'tan devraldık. Şu anda DSP diye bir parti de yok ANAP diye de bir parti yok. MHP şu anda ayakta durmaya devam ediyor. Şimdi diyorlar ki bizde 2023'ü kaptılar. Bunun patenti size aitse bedeli neyse öderiz. Biz siyaset deyince hizmeti reformu anlıyoruz. Somut faaliyetlerden bahsediyoruz. Onların konuşmalarında sadece laf var.

Devletin imkanlarının yeterli olduğu noktada atanamayan öğretmenlerin atanmasına çalışacağımızı ifade ettik. Yaklaşık 120 bin öğretmene ihtiyacımız var. Bu alanda düne göre çok daha iyi noktadayız. Ancak ihtiyacın tamamen karşılanması tamamen başka bir şeydir atama bekleyenlerin tamamen atanması başka bir şeydir. Ne devletin böyle bir yaklaşımı olabilir ne de başka bir şekilde. Bu şekilde propaganda hiç adil değil.

Biz en fazla personel atamasını Milli Eğitim'e veriyoruz. Bunu yüzde 100 çözebilmemiz mümkün değil. Bunu sıfırlamayı planlıyoruz.

Önümüzdeki yerel seçime, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvkeili genel seçimiyle ilgili planlarımızı arkadaşlarımızla paylaşma imkanı bulduk. Asıl istişareyi milletimizle yapacağız. Girmedik mahalle çalınmamış kapı bırakmayacağız. Şu anda en güçlü ve gençlik kollarına AK Parti sahip. Fewllik fellik dolaşmalıyız. Bunu başarılı bir şekilde sürdürdüğümüzde AK Parti benim partim diyecek. Biz milletimizden usanmayız milletimiz de bizden usanmaz. Biz bu milletin hizmetkarı olmaktan daima şeref duyduk. Cumhuriyet isttirmarcısı CHP de bölücü örgüt mensupları ve destekçileri de bizim aramıza giremez. Yaşamak için nasıl beden ve ruhun beraber olması lazımsa biz de milletimizle biriz beraberiz.

Girdiğimiz tüm seçimlerde anlımızın akıyla çıktık. Milletimimizle o samimi bağı kesemeyeceklerini anlayan muhalefet partileri ise kapıdan girerek yapamayınca bacadan sızarak başarmak istemektedir.

6 tane gensoru önergesini muhalefet verdi. Erken seçime bile götürecek çok nemli bir mekanizmadır gensoru. Ben milletime sesleniyorum; geçtiğimiz 10 yılda TBMM'de öncekilerle birlikte tam 41 kez soru önergesi verildi. Bunlardan 3'ü geri çekildi. Bir tanesi düştü. 6 tanesi henüz görüşülmedi. Geri kalanlarının hepsi Meclis'te görüşüldü ve düştü. MHP'nin CHP'yle arasındaki farkı kapatmak için atağa geçtiği görülüyor. Zannediyor ki bunu yaparsa oylarında artış yaşanacak. Bizimle oyla yarışamayanlar kendileri arasında gensoru önergesi yarışına girdiler. Bu yol yanlış yol. Gensoru bir denetim unusuru evet.. Ama bu artık sulandırılma nokasını geldiler. Türkiye'de şu anda gerçek bir demokrasi sorunu var. Bunun yanı sıra bizim talihimiz her seçimde yola devam diyoruz. CHP son gensoruda ava giderken avlandı ama buna rağmen pes etmiyor. En ciddi mekanizmalar sulandırılarak milletin gözünde bitiyorlar. Bu durum bizi rahatsız ediyor. Karşımızda güçlü ve çalışkan bir muhalefet olması bizi sevindirir. Biz hizmette rekabetten kaçmayız. Biz işimize bakacağız. Bizim milletimize sözümüz var. Sayın Bahçeli 2023'ü zikrettiysen nerede hangi belgelerle planın projen nedir çık açıkla görelim. Biz bugüne kadar milletimize verdiğimiz hiç bir sözü yere düşürmedik dşürmeyeceğiz.

İnşallah Mayıs'ın ilk haftasında yine bu toplantımızı yapacağız. Bu arada özellikle şu anda bu verilen gensorularla ilgili olarak arkadaşlarımızın grupla sürekli temas halind eolması ve bu süreç içerisinde de seyahat noktasınd seyahate çıkmamaları gerekiyor.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2012, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER