Hani birlikte yönetecektik!

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, yaptığı basın toplantısında Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın çalışmalarını eleştirerek, geçen süre zarfında MHP’li Belediye’nin ileriye dönük bir projeye imza atamadığını savundu.

Hani birlikte yönetecektik!

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek, yaptığı basın toplantısında Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın çalışmalarını eleştirerek, geçen süre zarfında MHP’li Belediye’nin ileriye dönük bir projeye imza atamadığını savundu. Odabaşı’nın seçim bildirgesinden örnekler vererek eleştirilerde bulunan Şimşek, seçim bildirgesinde başkan adaylarının en çok taahhüt ettiği şeylerin yazdığını vurgulayarak, Odabaşı’nın seçim bildirgesinde de ‘Birlikte Yöneteceğiz’ sözüne dikkat çekti.

Şimşek, şuanda Gölbaşı Belediyesi’nin meclis üyeleri, STKlar, halk, ya da siyasi partilerle yönetilmediğine değinerek, “Göstermelik değil, en kritik noktalarda en ufak bir etkimiz olabiliyor mu? Bizim önergelerimiz bile okunmuyor. Hatta imarla ilgili sorunlar bile bundan çıkıyor” dedi.

KILICI ELLERİNE ALDILAR

“Mecliste ‘size mi soracağız’ diyecek kadar kılıcı ellerine aldılar” diyen Şimşek, Tulumtaş örneğini vererek, “Son gelinen noktada bunu kanıtlamıştır” şeklinde konuştu.

Odabaşı’nın seçim bildirgesinde yer alan; ‘Mevcut İmar planlarında sizleri kamu vicdanını rahatsız eden yanlı uygulamalar nedeniyle hak kaybına uğramış vatandaşlarımızın mağduriyetini kesinle gidereceğiz’ sözünü basın mensupları ile paylaşan Şimşek, yanlı kelimesine dikkat çekti.

SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Yine seçim beyannamesinde istihdam ile ilgili yer alan projeleri de eleştiren Şimşek, Odabaşı yönetiminin istihdam ile ilgili verdikleri sözleri yerine getirmediklerini ve hiçbir şey yapılmadığını dile getirdi.

Atatürk evi projesi, 5 yıldızlı otellerin yapılmasını teşvik etme gibi seçim bildirgesinde yer alan projeler ile ilgili de 4 yıldır bir çalışma yapılmadığını vurgulayan Şimşek, ‘Gölbaşı Konya yolunun ikiye bölünmüşlük problemini kent konseyi kararları doğrultusunda çözeceğiz’ sözüne ise esprili bir yanıt vererek, “Böyle dediler ama daha ilk toplantılarında yetkiyi Büyükşehir’e devrettiler” dedi.

SADECE HAYAL

Şimşek seçim bildirgesinde yer alan diğer projelerden de kısaca bahsederek, özellikle sağlık alanındaki projeyle ilgili ise işten çıkarılan hemşireleri işaret etti. Şimşek, Gölbaşı Belediye sağlık ocağından hemşirelerin çıkarıldığını ve buna itiraz ettiklerini ancak buna rağmen çıkarılan hemşireler yerine bir yıl sonra yeni hemşirelerin alındığını kaydetti.

Odabaşı’nın STKları bir çatı altında toplayacağız yönündeki sözlerine de dikkat çeken Şimşek, bu proje için ise imalı bir tavırla “Güzel ve Büyük bir hayal” dedi.

Gölbaşı Belediyesi’nin sadece proje anlamında park ve bahçe yaptığını söyleyerek, Gölbaşı’nda Turizm kenti olabilmesi için uzun vadeli bir projenin ortaya konamadığını dile getirdi. 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2012, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER