Büyükşehir'den çiftçilere büyük yardım

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın talimatıyla Başkent’te tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için çalışmalarını hızlandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yem Bitkisi Tohumu Desteği”ne devam ediyor.

Büyükşehir'den çiftçilere büyük yardım

 Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı içinde belirlenen 21 ilçede yem bitkisi tohumu dağıtımını tamamladı.

 

DAĞITIMDA İLK NOKTA AYAŞ VE AKYURT

Dağıtım planlaması yapan Büyükşehir Belediyesi, ilk dağıtımı Ayaş ve Akyurt’tan başlattı.

Ayaş ilçesinde yapılan yem bitkisi tohumu dağıtım törenine Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Eraslanoğlu ve Ayaş Kaymakamı Fatih Özdemir de katıldı.

İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri işbirliğiyle talepleri alınan Çiftçi Kayıt Sistemi ile Ziraat Odaları’na kayıtlı, tapulu araziye sahip veya araziyi kullanma hakkı olan çiftçilere sağlanan destek kapsamında, Başkent’in dört bir yanına standart tohumluk adi fiğ, sertifikalı yonca, sertifikalı silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

 

ÇİFTÇİLERİN İLGİSİ BÜYÜK

Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçi ailelerini desteklemek, gelir seviyesini arttırarak aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak, tarım alanlarından maksimum düzeyde fayda sağlamak ve hayvan üreticilerinin kaba yem ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yüzde 75’i hibe ve yüzde 25’i çiftçi katkı bedeli karşılığında sağladığı yem bitkisi tohumu desteğine, Başkentli çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.

Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanlığı tarafından Ayaş Tarım Kredi Kooperatifi’nde gerçekleşen tohum dağıtımı kapsamında, 211 çiftçiye 39 bin 400 kilogram adi fiğ, 254 çiftçiye 21 bin 725 kilogram yonca tohumu ve 287 çiftçiye bin 100 torba silajlık mısır tohumu dağıtıldı.

 

BAŞKAN TUNA’YA TEŞEKKÜR

         1993 yılından beri çiftçilikle uğraşan Ömer Özdoğan, yem bitkisi tohumu desteğinden köy muhtarlığından yapılan anons sayesinde ve Ziraat Odası aracılığıyla haberdar olduğunu anlatırken, adi fiğ ve silajlık mısır tohumu desteği aldığını söyledi. Başkentli çiftçi Özdoğan, Büyükşehir’in tohum desteği sayesinde üretiminin artacağına dikkat çekti.

Dağıtım töreninde konuşan Ayaş Çanıllı Uluyol Mahallesi Muhtarı Şinasi Aslan da, “Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya canı gönülden teşekkür ediyoruz. Dağıtımı yapılan yem bitkisi tohumunun sertifikalı oluşu verimi daha da arttıracak” dedi.

Adi fiğ, yonca ve silajlık mısır tohumu desteği alan Süleyman Özyön ise, “Her sene alıyoruz, çok memnunuz. Hem üretimimiz artacak hem de gelirimiz” sözleriyle çiftçiye sağlanan bu destekten oldukça memnun olduklarını söyledi.

 

21 İLÇEDE DAĞITILDI

         Kırsal Hizmetler ve Mezarlıklar Daire Başkanı Erol Arslanoğlu, başvuru şartlarını yerine getiren 2 bin 114 çiftçiye toplamda; 401 bin 850 kg adi fiğ, bin 517 çiftçiye 129 bin 850 kilogram yonca tohumu, bin 421 çiftçiye de beş bin 299 torba silajlık mısır tohumu dağıtımı yaptıklarını açıkladı.

          Yem bitkisi tohumu dağıtımı yapılan ilçeler şunlar:

“Ayaş, Akyurt, Çubuk, Pursaklar, Keçiören, Sincan, Gölbaşı, Polatlı, Nallıhan, Kahramankazan, Beypazarı, Güdül, Şereflikoçhisar, Evren, Haymana, Bala, Çankaya, Kızılcahamam, Kalecik, Elmadağ, Çamlıdere”        

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 02:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER