BÜYÜKŞEHİR, YAKLAŞAN BAYRAM ÖNCESİ KURBAN SATIŞ YERLERİNİ İLAÇLIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu özel ilaçlama ekipleriyle yaklaşan bayram öncesi kurban satış yerlerini sürekli ilaçlıyor. 26 araç ve 200 personelin görev yaptığı ekip, kurban satış ve kesim alanlarında başlatılan ilaçlama çalışmalarına Kurban Bayramı sonrasına kadar devam edecek.

BÜYÜKŞEHİR, YAKLAŞAN BAYRAM ÖNCESİ KURBAN SATIŞ YERLERİNİ İLAÇLIYOR
 Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilerin sağlıklı ve temiz bir çevrede kurbanlık kesimi yapabilmeleri için yaklaşan Kurban Bayramı öncesi başlattığı ilaçlama çalışmalarını, bayramdan sonra da sürdürecek. Herhangi bir hastalık etmenine meydan verilmemesi için oluşturulan özel ekiplerce kurban satışı ve kesimi yapılacak alanlar günlük olarak ilaçlanacak.

Başkent’in tüm ilçelerinde Ankara Valiliği’nin belirleyerek izin verdiği yerlerde yapılan dezenfeksiyon ve karasinek ilaçlama çalışmalarıyla, çeşitli hastalık risklerinin ortadan kaldırılarak halk sağlığını olumsuz etkilememesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Başkent’in tüm ilçelerinde önceden belirlenen kurban kesim alanlarında sağlıklı ortamlar sağlanması amacıyla bayram öncesinde başladığı dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarına bayram sonuna kadar devam edecek.

 

HAŞERE İLE YOĞUN VE BAŞARILI MÜCADELE

Ankara’da yıl boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun ve başarılı bir mücadele gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri, aralıksız sürdürdüğü çalışmalara Kurban Bayramı sonrasında da devam edecek. İlaçlama, kurban artıklarının bölgeden temizlenerek, halk sağlığını olumsuz yönde etkilemeyecek hale gelmesine kadar devam edecek.  

Yaya ekipleri ve araçlarla etkin bir mücadele gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla Ankara’nın mücavir alanlarını 5 ana bölgeye ayırdığı çalışmalarda gübrelik alanlarda, çöp konteynırlarında hem koku hem de sinek ve her türlü haşereye karşı ilaçlama yapıyor. Mesire alanlarındaki ağaç ve bitkilerin de ilaçlandığı çalışmalarda, her türlü vektör zararlısının üreme ve barınma yerleri sürekli kontrol altında tutuyor.

Sonbahar ve kış boyunca da devam edecek ilaçlama ile kent zararlıları olarak tanımlanan sinek, bit, hamamböceği, fare gibi taşıyıcıların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bu taşıyıcılardan oluşabilecek bazı hastalıkların önlenmesi hedefleniyor.








Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER