Silahlar susacak… Havai Fişekler kontrol altına alınacak

Silahlar susacak… Havai Fişekler kontrol altına alınacak

Silahlar susacak… Havai Fişekler kontrol altına alınacak
 Düğün salonlarının merkezi konumuna gelen Gölbaşı’nda her akşam mutlaka bir düğün yapılmakta hele ki haftasonları tüm düğün salonları yok satıyor. Bir de buna köy düğünleri eklenince Gölbaşı’nın halini siz düşünün. Gölbaşı'ndaki araç trafiğinin yanı sıra köy düğünlerinde silah sesleri, düğün salonlarında Havai Fişek sesleri vatandaşı canından bezdiriyor. Vatandaşların şikâyetlerini göz önünde bulunduran Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer köy muhtarları ile asayiş toplantısı düzenledi. Toplantıya Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Murat Kuyucu, Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürü Murat Buğatekin,  Yazı İşleri Müdürü Seher Ödemiş ve muhtarlar katıldı.

Köy ve mahalle düğünlerinde silah atılmasının önüne geçilmesini isteyen Esmer, “Muhtarlarımızın bu konuda yanımda olmalarını bekliyorum” dedi. Bu konuda her kim olursa olsun taviz vermeyeceğinin altını çizen Kaymakam Esmer “Silah atan kim olursa olsun işlem yapılacaktır. Devletin kural ve kanunları herkese eşittir. Ayrım yapmadan uygulama yapılacak.” Dedi. Düğün sahiplerinin düğün yapacakları zaman kendilerini bilgilendirmek zorunda olduğunu belirterek “Düğün sahiplerinin uygulaması gereken kurallar var ve imza atarlar ve yine de silah atılması engellenemiyor ise. Bunun önüne geçmemiz lazım gerekirse jandarma gönderir, sivil polis yollarım. Bunun önüne hep birlikte geçelim.” Dedi.

Yaklaşık 1 yıl önce Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın önerisi ve Örencik mahalle muhtarı İbrahim Karagöz’ün önderliğinde başlatılan “Silahlar sussun ocaklar tütsün” kampanyasının hatırlatılması üzerine tüm köy muhtarlarımız ve yöneticilerimiz bu kampanyayı desteklemeli diyen Şenol Esmer, Gölbaşı Belediyesi’nden de her mahalle ve köye afiş hazırlanmasını istedi. Havai Fişek konusuna da değinen Kaymakam Esmer, “Saat 23.00 ten sonra kimsenin atmaması gerekiyor ve biz bunun için de mücadele edeceğiz. Vilayetler Evi de dâhil olmak üzere kim atarsa işlem yapılacak. Düğün salonlarında da 23.00’te müzik kapanacak 23.30’da düğün bitecek.” dedi.

Kaynak : Göl Haber

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2017, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER