İYİ'ler heyeti Oyaca'da

“Mahalleye dönüşen köylerimizin hakkını, hukukunu korumaya kararlıyız.”

İYİ'ler heyeti Oyaca'da
 Millet İttifakı Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Bal, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk ve partililerle birlikte Oyaca Mahallesi’ni ziyaret etti. 

Oyaca’da büyük bir coşkuyla karşılanan İYİ’ler heyeti, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Gölbaşı’nda ki köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde kalıcı hizmetlere imza atacaklarının müjdesini verdi.

Ankara için büyük bir fırsat

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, 31 Mart seçimlerinin Ankaralının tarihinde yakaladığı en büyük fırsat olduğunu dile getirerek, “Ankaralı gücünü sandıkta göstermelidir. Bunu sandığa yansıtmalıdır.  Oyaca’da açık farkla sizden 1. Parti olmayı beklediğimi özellikle söylüyorum. Büyükşehir Belediyesi büyük bir güç. Çoğu bakanlıktan fazla insan çalışıyor. Bünyesinde barındırdığı genel müdürlükler ile hepimizin derdi olan sıkıntıları çözebilecek bir gücün, imkânın ilk defa Ankaralının lehine kullanacağı bir fırsatla karşı karşıyayız. O yüzden Ankara’da Mansur Yavaş’a Gölbaşı’nda da sizin evladınız olan Mahmut Aksoy kardeşime desteğinizi bekliyorum.” dedi.

Hakkınızı, hukukunuzu koruyacağız

Millet İttifakı İYİ Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy da Oyaca’da bir kez daha hayata geçirmeyi düşündüğü projelerden bahsederek, “ Sayın Mansur Yavaş seçimi kazanacak duruma geldi. Benim yapmak istediklerimle Mansur başkanımın projeleri aynı anlayışın ürünüdür. İkimizde üretimden yanayız. Bu durum Gölbaşı için bir şanstır.

Mahalleye dönüşen köylerimizin hakkını korumaya kararlıyız. Vergi almaya, su parası almaya gelince mahalle, hizmete gelince köylüsünüz denilerek sizleri mağdur ediyorlar.

Köylünün kendi imkânlarıyla köyüne getirdiği suya büyükşehir belediyesi bir sayaç takarak para alıyor. Köylümüzün bahçesinde, hayvanını sulamada kullandığı suya verdiği parayla Çankaya’da oturanın verdiği para aynıdır. Bu haksızlıktır. Mansur başkanım bu haksızlığı dillendirince indirim yaptılar. Seçimi kazanırlarsa bu paraları tekrar alacaklar. Seçim bitene kadar ertelediler.

Mansur başkanım köylere yok parasına su verecek, köylerdeki yüksek su faturası derdi bitecek. Köylerden alınan atık su bedelini de düşürecek.

Gölbaşı ve büyükşehir belediye şirketlerinin faaliyet alanlarını genişleterek daha çok insana iş vereceğiz.  

Köylerde yaşamın sürmesini, tarım ve hayvancılık yapılmasını istiyoruz. Bunun için her türlü desteği verecek ve ürünlerinizi belediye olarak satın alçağız.

İpek halıcılık kursları açacak, köylerde isteyen ailelere halı tezgâhları verecek ve yapılan halıları satın alacağız. Kadınlarımız evde halı dokuyarak harçlıklarını çıkaracaklar.

Mahalleye dönüşen köylerde göz ve diş hastalıkları dâhil olmak üzere mobil sağlık taramaları yapacağız.

Camilerimizin iç ve dış temizliğini düzenli bir şekilde ve aksatmadan yapacağız. Mezarlıkların bakım onarımını aksatmadan yapacağız.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2019, 17:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER