Gölbaşı belediyesi ve Ankara hacı bayram veli üniversitesi kültürel mirasına sahip çıkıyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ile bir araya gelerek; Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nin işletmesine ilişkin protokol imzaladı.

Gölbaşı belediyesi ve Ankara hacı bayram veli üniversitesi kültürel mirasına sahip çıkıyor

Gölbaşı Gaziosmanpaşa Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde bulunan ve Turizm Danışma Bürosu olarak kullanılan bina, Gölbaşı Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi’nin işletilmesi ve kullanılması amacıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne tahsis edildi. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ile Gölbaşı Belediyesi Başkanlık Makamında bir araya gelerek protokole imza attı. 25. ve 26. Dönem Milletvekili, MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Kurtoğlu, UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz ve Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan’ın da yerini aldığı günde konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Bugün bu protokole şahitlik ettiniz. Amacımız Gölbaşımızın kültürel değerlerini turizme kazandırmak ve bununla ilgili çalışmalar yapmak. Katkıları sebebiyle kendilerine teşekkür ediyorum. Hacı Bayram Veli Üniversitesi olarak her zaman yanımızda oldunuz ve her projemizde yanımızda yer alıyorsunuz” dedi. 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin ise “Sayın Başkan Ramazan Şimşek göreve geldiği 2019 yılından beri kültürüne ve ekonomisine ciddi katkılar sağlıyor. Biz sosyal bilimler temalı üniversite olarak, içinde bulunduğumuz topluma her açıdan hizmet edinmeyi kendine ülkü edinmiş bir üniversiteyiz. Bu birikimimizi uygulayıcılarımız ile paylaşmak en büyük temennimiz. Öğrenci yoğunluğumuz olan Gölbaşı’nın, salgın sonrasında hareket kazanacağını düşünüyoruz. Bu anlamda Gölbaşı Belediyesi ile güzel bir iş birliğine geçtik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

Törende ayrıca bu projenin Gölbaşı’nın turizm potansiyelini artıracak, gençler için yeni istihdam alanları yaratılacak ve yerel yönetimlerle üniversitelerin iş birliğini destekleyecek yönleri de ele alındı. İmza töreni sonrasında ise Gölbaşı Gaziosmanpaşa Mahallesi Sahil Caddesi üzerinde yer alan müze binası ziyaret edilerek gerçekleştirilmesi planlanan diğer müze projeleri üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER