Gölbaşı Belediyesi 15 Temmuz şehitlerini andı

Gölbaşı Belediyesi 15 Temmuz şehitlerini andı

Gölbaşı Belediyesi 15 Temmuz şehitlerini andı
 Gölbaşı Belediyesi ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’  üçüncü yıl dönümü sebebiyle düzenlenen etkinliklerin ilk gününde Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Serdar Tuncer’in sunumuyla duygulu bir program gerçekleştirdi.

 

Şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katıldığı programda saygı duruşu ve istiklal marşının ardından şehitlerimizin aziz ruhları için Kur’an-ı Kerim okundu.

 

Aziz Şehitlerimiz Destan Destan Büyüdü

Programda duygu yüklü bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 15 Temmuz FETÖ hain saldırısına korkusuzca direnen, kanının son damlasına kadar mücadele ederek destan destan büyüyen aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, zulüm dolu o gecede fedakârca, kahramanca işgalcilerin karşısına dikilen gazilerimize ve büyük Türk milletine şükran ve saygılarını sundu.

 

Yeni Bir Dirilişe Vesile Olsun

Türk milletinin tarih boyunca nice badire ve belayı alt etmeyi, üstesinden gelmeyi başardığına dikkat çeken Şimşek: “15 Temmuz darbe teşebbüsü de diğer darbeler gibi Türk milletinin bağrına saplanmak istenen bir hançer misali ağır ve yaralayıcı maksatlar taşımaktadır. Ayrıca taktikçileri, teorisyenleri, kuryeleri, taşeronları, planlayıcıları, sahadaki tetikçileri belli olan bir işgal denemesidir. Gölbaşımız, 15 Temmuz’da memleketimizin bir çok noktası gibi kurşun yağmuruna tutulmuştur.

Askeri kamuflaj içine saklanmış dar bir kadro, bir avuç yılan, milletimize ateş saçmış, kin kusmuş; milli kurum ve kuruluşlarımıza acımasızca saldırmıştır. Tarih sayfalarını karıştırdığımızda akla hayale sığmayan şiddet dolu sahneler, meşum ve melun 15 Temmuz gecesinde yaşanmıştır. Şükürler olsun ki, hainlere, teröristlere ve alçaklara asla geçit verilmemiştir. Yüce Türk Milleti, korkusuzca sokağa çıkıp, zulme kol kola direnmiştir. Hainlerin hevesleri kursaklarında bırakılmış; din, dil, ırk mezhep ayrımı olmaksızın her bir vatandaşımız şanlı bayrağımız etrafında birleşmiştir. Bugün yapmamız gereken; 15 Temmuz gecesinde darbecilere karşı koyan Milli ruhumuzu daima diri tutup, tek yürek olmaya devam etmektir. Aynı sahnelerin bir daha tekrarlanmaması, aynı acıların bir daha yaşanmaması, aynı yaraların yeniden kanamaması için bu ihanet şebekelerine karşı uyanık olup, düşmana geçit vermeyen çelik gövdemizi siper etmeye devam etmektir” şeklinde konuşurken, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün geleceğimiz açısından yeni bir dirilişe vesile olması temennisinde bulundu.

 

Serdar Tuncer Sahne Aldı

Hain 15 Temmuz darbe girişimi ve aziz milletimizin verdiği destansı mücadelenin yansıtıldığı slayt gösterisinin ardından sahne alan ünlü televizyon programcısı, şair,yazar Serdar Tuncer ise şiirleri, türküleri, yorum ve tespitleriyle konuklara duygulu anlar yaşattı.

 

Sevgi Çiçeği Hediye Etti

Başkan Ramazan Şimşek programın ardından, Serdar Tuncer’e üzerinde sevgi çiçeği motifinin yeraldığı kumlama tablo hediye ederken, Tuncer de sahneden inerek Şehit ailelerine çiçek takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2019, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER