Fatih Duruay: Ucuz siyaset yapmayın

Fatih Duruay: Ucuz siyaset yapmayın

Fatih Duruay: Ucuz siyaset yapmayın
 Atatürk Sahil Parkı’ın 29 yıllığına kiralanacağı ve birilerine rant elde ettirileceği iddiaları hakkında konuşan Duruay “Hiç kimse ucuz siayset yapmasın.” Dedi.

Mayıs ayı belediye meclis toplantısında MHP ve CHP grubunun eleştirilerine yanıt veren Duruay şu ifadeleri kullandı;

Yapılacak proje ihaleye çıkacak. Bu ihalede rant gören arkadaşımız varsa buyurur gelir o ihaleye girer alır ve yapar. Sahip parkının herhangi bir yerinin veya otoparkının paralı olması söz konusu değildir. Olma ihtimali de yoktur. Bazı arkadalar sırf siyaset olsun diye bunu gündeme getirdiler. Bunu da kamuoyuyla paylaştılar.

Ucuz siyasetin bir örneğidir. Ben arkadaşımdan İstanbul’da satılan o arsayla ilgili de göstermesini beklerim.

CHP’li Elikesik’in “Ona da karşıyım” demesi üzerine sinirlenen Duruay “Ben senin lafını kesmedim. O zaman sizde lafımı kesmeyin.” Dedi.

Sahip parkını herhangi biri rant elde edildi diye söylemek ayıptır, günahtır. Yapılmayan tam manasıyla belli olmayan bir şeyden rant var demek gerçekten ayıp. Siyaset değil bu resmen karalamadır. Bu projeye sadece camii olarak bakmak da doğru değildir. Biz bu projeye 1 sene önce başladık. Gündem öyle gelişti, bazı şeyler oldu.

Camii, Atatürk evi var. Bunu niye söylemiyorsunuz? Kütüphaneyi niye söylemiyorsunuz? Aslında biliyorsunuz ama işinize ne geliyorsa onu söylüyorsunuz? Bunları niye söylemiyorsunuz. Madem 1 sene önce çizildiğini biliyorsunuz bunu da bilirsiniz.

Rant olduğunu düşünüyorsunuz madem açık ihale olacak isteyen arkadaşlar ihaleye girer ve o ihaleyi alır. Bu proje sosyal bir proje sadece camii olarak görmeyin. Oradaki kütüphaneyi, sanat sokağını, Atatürk evini görün. Orada 3-5 işyeri yapılabilir. Bu da ihale edilebilir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Sahil parkı girişi ücretli olacakmış… Bunların hepsi ucuz siyaset.  Yapılmaması gerekir. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER