Bilim dehaları iş başında

2011–2012 Eğitim-Öğretim

Bilim dehaları iş başında
HABER: MERVE ŞAHİN

2011–2012 Eğitim-Öğretim yılında ilköğretim okul öğrencilerinin Matematik ve Fen Bilimleri alanında hazırladıkları projeler görücüye çıktı.
Gölbaşı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gölbaşı Bilim Şenliği sergisi Atatürk Sahil Parkı’nda gerçekleştirilen törenle kapılarını açtı.
Açılışı yapılan Bilim Şenliği’ne, Ankara İlçe Kaymakamı Raşit Zengin, Garnizon Komutan Vekili Mehmet Kuşça, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bölük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut ve Şube Müdürleri, Ak Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Mahmut Aksoy, Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan, Okul Müdürleri, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Sergi açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Karabulut proje çalışmasının ilköğretim okullarının 6. 7. 8. sınıflarına yönelik olduğunu ifade ederek, “Öğrenciler, matematik ve fen bilimleri alanlarında hazırladıkları projeleriyle çalışmaya katılmışlardır. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED) tarafından 7.gerçekleştirilen İlköğretim öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri Proje çalışmasına 2011-2012 eğitim öğretim yılında Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 26 İlköğretim okulu katılmıştır. Katılan okullarımız 413 proje başvurusu yapmıştır. İlçemizden 20 proje il elemesini geçmiş, bunlardan 11 proje Bölge Çalışma Grubuna gönderilmeye hak kazanmıştır. İlçemizden Bölge Finaline 4 okuldan 6 proje kamıştır. Proje sahibi okullar; Özel Nesibe Aydın İlköğretim Okulu 3 proje ile, Bezirhane İlköğretim Okulu, Taşpınar İlköğretim Okulu ve TED Ankara Vakfı Özel İlköğretim Okulu 1’er proje ile bölge sergisine katılmışlardır. Ayrıca, 01 Haziran 2012 tarihinde Bilim Şenliği ödül töreni Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde yapılacaktır” dedi.
 
Karabulut’un ardından konuşma yapan Kaymakam Zengin ise proje hazırlayan öğrencileri tebrik ederken ailelerine ve öğrencilerine bundan sonraki hayatlarında da başarılar diledi.
2 gün boyunca açık olan sergide Halk Oyunları gösterilerinin ardından katılımcılar sergide yer alan projeleri tek tek inceleyerek projeler hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldılar.
Bu benim Eserim adlı Gölbaşı Bilim Şenliği 1 Haziran günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak.
 
 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2012, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER