Belediye Başkanları Derneği'ni kurdu

Gölbaşı Belediye eski Başkanı A. Nasır Haşlak, Belediye Başkanları Derneği’ni kurdu.

Belediye Başkanları Derneği'ni kurdu
Gölbaşı Belediye eski Başkanı A. Nasır Haşlak, Belediye Başkanları Derneği’ni kurdu.
Türkiye genelinde hizmet verecek olan Belediye Başkanları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, Çankırı Belediyesi’nin tarihi mekânlarını gezdi.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Başkanları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri’nden; 2004–2009 dönemi Belediye Başkanları’ndan; Amasya Belediye eski Başkanı ve eski bakan İsmet Özarslan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Duran, Osmaniye Belediye eski Başkanı Davut Çuhadar, Ankara Gölbaşı Belediye eski Başkanı Abdulnasır Haşlak, Karabük Belediye eski Başkanı Hüseyin Erer, Van Belediye eski Başkanı Burhan Yenigün ve son iki dönemdir Bolu Belediye Başkanlığı yapan Alaattin Yılmaz’ı ağırladı.
Çankırı ve belediye hizmetleri hakkında bilgilendirilen konuklara, Dr. Rıfkı Çankırı Araştırmaları Merkezi’nde, Vali Vahdettin Özcan’ın da katıldığı öğle yemeği verildi. Yemekte, yöreye ait lezzetleri içinde barındıran; mercimekli tutmaç çorbası, yaran güveci, pilav, bamya, kızılcık ekşisi ve baklavadan oluşan “Takım Yemeği” konukların beğenisine sunuldu.
Belediye Başkanları, Başkan Dinç’in sunumunu yaptığı Çankırı’ya ait arşivleri inceledikten sonra Buğday Pazarı Medresesi’ne geçtiler.
Medreseye ait odaları tek tek inceleyerek dolaşan konuklar, Çankırı Belediyesi tarafından restore edilip günümüzde de işlevini koruyan tarihi ve kültürel mekanlara övgü yağdırdılar.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, bütün konuklarına yöresel hediyeler vererek, aileleriyle birlikte Çankırı’ya tekrar davet etti.
Kaynak: Gölbaşı Son Gaste 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2012, 10:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
murat kızıl
murat kızıl - 12 yıl Önce

yapmadığın bir iş o kaldı onuda yaptın.basının önünde olmak için yapmayacağın şey yok git torun sev senin dönemin bitti anla bunu başkan

SIRADAKİ HABER