Başkan Gökçek malzeme dağıttı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan’da düzenlenen törenlerle, köy konaklarına, düğün ve cenazelerde kullanılmak üzere malzeme dağıtımları yaptı.

Başkan Gökçek malzeme dağıttı

  Büyükşehir Belediyesi, köy statüsünden mahalleye dönüştürülen 909 köye, düğün, bayram ve cenazelerde kullanılmak üzere masa, sandalye, çay ocağı, tüp, çay bardağı, ses sistemi malzemeleri yardımı yapmaya devam ediyor.

Başkan Gökçek, Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan’da malzeme dağıtımları sırasında yaptığı konuşmalarda, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 30 Mart 2014’ten sonra sorumluluk alanına giren ilçelere yaptığı yatırımları ve hizmetleri anlattı.

 

-AYAŞ'A 58 MİLYON LİRALIK YATIRIM

         Başkan Gökçek, Ayaş’taki törende yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin, 2014 yılından bugüne kadar Ayaş’a eski parayla 97 trilyon (milyon) liralık yatırım yaptığını söyledi. Gökçek, sadece Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yatırım tutarının, 58 trilyon (milyon) lira olduğuna dikkat çekti.

         Ayaş’ın güzelleştirilmesi için de 46 bin çiçek, 217 bin çalı grubu, 1521 yetişkin ağaç dikildiğini belirten Başkan Gökçek, ayrıca köylere 467 kent mobilyası ve 77 oyun grubu kurduklarını, 2 yeni park alanı düzenlemesi yaptıklarını söyledi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Ayaşlı çiftçilere karşılıksız 3,5 trilyon (milyon) liralık yardım yapıldığını ifade eden Başkan Gökçekşunları söyledi:

  “Ayaş’a 98 ton yem bitkisi ve tohum desteği sağladık. 59 aileye, Akkaraman ve teke Merinos türü koyun yardımında bulunduk. 7 bin 16 meyve fidanı ve 1.5 ton kavuzsuz arpa desteği verdik. Silaj paketleme makinesiyle, 572 paketleme yaptık. 15 kişiye, 'İyi Tarım Uygulama Sertifikası' verdik.  Süt tankı ve arıcılık desteği yaptık. 596 dekar arazinin ekilecek hale gelmesi için ücretsiz taş toplama hizmeti sunduk.”

 

-BAŞKAN GÖKÇEK, GÜDÜLLÜLERE SESLENDİ

            Başkan Gökçek, köylere malzeme dağıtımının ikinci durağı olan Güdül’de ilçe halkına seslenirken, 3 yıl içinde Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 47 trilyon liralık yatırım ve yardım yaptıklarını açıkladı.

“Güdül’e 176 bin ton asfalt döktük. İlçede asfaltsız yer kalmayacak. 12 köy yolunun asfaltı bitti. İki termal tesis yolu bitti. 4 tane kurum yolu bitti. 6 kilometre içme suyu hattı döşedik. 689 metre atık su hattı döşedik” diyerek, Büyükşehir Fen İşlerinin yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Gökçek, ilçeye ASKİ,  Çevre Koruma, Kent Estetiği, Kırsal Hizmetler ve Sosyal Hizmetler birimlerinin yaptığı yatırımları anlattı.

Güdül’e Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak tarımsal kalkınma amaçlı 1 trilyon 588 milyar liralık karşılıksız yardım yaptıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Güdül’e 65 ton yem bitkisi ve tohum desteğinde bulunduk. Hayvancılık desteği olarak 1058 hayvan dağıttık. 119 dekar taş toplama hizmeti verdik. 571 paket silaj hizmeti verdik. İyi tarım uygulama sertifikasında 14 kişiye sertifika verdik. Kavuzsuz arpa desteğimiz 3 ton. Arıcılık kovanı ve arıcılık malzemelerini de buradaki arıcılara dağıttık” diye konuştu.

 

-BAŞKAN GÖKÇEK, BEYPAZARI’NDA…

Başkan Gökçek’in Güdül’den sonraki durağı Beypazarı oldu. Beypazarı Hanlarönü Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan Başkan Gökçek, “2014-2016 yılları arasında Beypazarı’na yaptığımız yatırım tutarı, 112 trilyon lira (eski parayla) oldu. Beypazarı, Büyükşehir’e katılmasaydı, ortalama 40 trilyonluk yıllık yatırım alması mümkün değildi. Beypazarı Belediye Başkanımızla birlikte, el birliğiyle Beypazarı’nın eksiği ne varsa, gücümüzün yettiği kadar tamamlamaya gayret ediyoruz” dedi.

Gökçek, Beypazarı’nda Büyükşehir hizmet birimlerinin gerçekleştirdiği yatırımları ve hizmetleri sıralarken, alt ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra ilçede kırsal hizmetlere de önem verdiklerine işaret etti.

Başkan Gökçek, “Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız, Beypazarı’na 3 yıl 3 trilyonluk karşılıksız yardım yaptı, 24 bin 400 ceviz, elma, kiraz, ayva, erik fidanı dağıttı, 8 kırkım makinesi desteği sağladı. 848 slaj paketleme danışmanlık hizmeti verdi, 740 arılı kovan ve arıcılık malzemesi dağıttı, 135 merinos ve teke dağıttı, 10 ton yem bitkisi tohum desteği yardımı yaptı” diye konuştu. Gökçek, Beypazarı’nda Hıdırlık Parkı’nın yapımını da bu yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

 

-NALLIHAN’A SEYİR TERASI

            Nallıhanlılara hitap ederken,  ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve ilçeyi  gün geçtikçe daha güzel hale getirmek için çalıştıklarını kaydeden Başkan Gökçek, 2014-2016 yılları arasında 3 yıl içinde 155 trilyon (milyon) liralık yatırım ve yardım yaptıklarını bildirdi.

            Başkan Gökçek, Nallıhan’a 200 bin ton asfalt döktüklerini belirterek, “Bu sene 120 km, gelecek sene 80 km asfalt yapacağız. Seçimlere kadar asfaltsız köy yolu kalmayacak, şu anda da çalışmalara devam ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Gökçek, Nallıhan’a Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı diğer yatırım  ve hizmetleri şöyle sıraladı:

“Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız vasıtasıyla köylerimize ekonomik olarak destek olmaya çalışıyoruz. Ortalama her yıl 500 bin olmak üzere 1.5 trilyon lira (milyon, köylerimize hibe yardımı yaptık. 37 ton yem bitkisi ve tohum desteği, 714 tiftik ve teke, 4896  meyve ve ceviz fidesi dağıttık. 2 süt soğutma tankı, Çayırhan’da 27 balıkçımıza balık ağı ve malzeme desteği verdik. Katı atık transfer istasyonu kurduk.”

Başkan Gökçek, Nallıhan’da 1956 ihtiyaç sahibi aileye kırtasiye, kaban ve bot yardımında bulunduklarını, 1 dekoratif saat kulesi, 20 vazo yerleştirerek, ilçenin güzelleştirilmesi için çalıştıklarını belirterek, “Nallıhan’a bir seyir terası işimiz vardı, Allah’a hamd olsun, o da bitirildi. Taptuk Emre Tören Alanı’nın yapımını bitirdik ve güzel bir hale getirdik. Nalllıhan Su Deposu Camii onarımı ve çevre düzenlemesi yaptık. Mezarlık düzenlemeleri bitti, kaldırım çalışmalarının çoğu bitti. Yunus Emre Köprüsü bitti, Çayırhan Kültür Merkezi de Allah nasip ederse bitmek üzere” diye konuştu.

Başkan Gökçek'in malzeme dağıtım törenlerine ilçe belediye başkanları da katıldı.

            Nallıhan Belediye Başkanı İsmail Öntaş da Başkan Gökçek’e teşekkür ederek, “Nallıhan Köroğlu’nun atından ve nalından bu ismi almıştır, ben de Köroğlu’nun atını, Melih Başkanımıza bugünün anısına takdim etmek istiyorum” diyerek bir at heykeli takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2017, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER