Muharrem İnce: Eşkıya Meclis'e geldi

Meclis'te çıkan kavganın ardından basın açıklaması yapan CHP'li İnce, "Eşkıya gece yarısı Meclis'e gelmiştir" dedi.

Muharrem İnce: Eşkıya Meclis'e geldi

Meclis'te çıkan yumruklu kavganın ardından basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bugün bir milletvekili ya da birkaç milletvekili yaşamını yitirmediyse bu tamamen tesadüften ibarettir. Ve ne yazık ki eşkıya gece yarısı Meclis'e gelmiştir. Yarın bütün arkadaşlarımızla birlikte direnmeye devam edeceğiz. Bunlara pabuç bırakacak halimiz yoktur" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bir grup milletvekili ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. İnce, şöyle dedi:

'ORMAN KANUNU İŞLETMEK İSTEYEN AKP'NİN GÖRÜNTÜLERİ'

"Geçmişte bu Meclis'te İçtüzük tartışmaları nedeniyle bir milletvekili yaşamını yitirmiştir. Bugün bir milletvekili ya da birkaç milletvekili yaşamını yitirmediyse bu tamamen tesadüften ibarettir. Ve ne yazık ki eşkıya gece yarısı Meclis'e gelmiştir. Faşist bir iktidar eşkıya Meclis anlayışı hüküm sürmektedir.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Kaba kuvvetten medet uman, kaba kuvvetle dövme teknikleri geliştiren, setler oluşturan, yolları kesen, güçlü kuvvetli olan gençlere arkada bir barikat kurduran bir orman kanunu işletmek isteyen ilkesiz kavgacı faşist AKP'nin son görüntüleriydi bunlar.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bugün burada bulunan ve aşağıda bulunan arkadaşlarımızın hemen hemen hepsi işkencelerden geçmiş insanlardır, bunlardan korkumuz yoktur. Eğer bugün karşılık vermediysek, kaba kuvveti kendimize yakıştıramadığımızdandır, bilmediğimizden değil. Hazırlıksız olduğumuzdan değildir."

'MECLİS BAŞKANI ONBAŞI BİLE DEĞİL, EMİR ERİ'

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in istifasını isteyen İnce, "Meclis Başkanı, Meclis'in başkanı değildir. Atatürk'ün koltuğuna layık değildir. Tayyip Erdoğan'ın emir eridir. AKP'ye grup başkanvekili olabilir. Cemil Çiçek istifa etmeli, Meclis'in onurunu kurtarmalıdır. Bu kadar taraflı olunmaz. Onbaşı bile değil, emir eridir o" dedi.

VİDEO-2 İÇİN TIKLAYIN

'MECLİS KÜRSÜSÜNÜ İŞGAL ETMEDİK'

CHP'nin Meclis kürsüsünü işgal etmediğini kaydeden İnce, "Meclis kürsüsünü CHP'liler işgal etti diye yazıyorsunuz, lütfen bunu düzeltiniz. Biz Meclis kürsüsünü işgalden koruyoruz. Eşkıyaya karşı koruyoruz" dedi.

'AKP KABA KUVVETTEN MEDET UMAR HALE GELDİ'

"Bugün AKP kaba kuvvetten medet umar hale gelmiştir" diyen İnce, "AKP'nin bugünkü tavrı biz onlardan sayısal olarak fazlayız, onları döveriz, onları sindiririz, bu Meclis'ten atarız mantığındadır. Biz işkencecilerden hiç korkmadık sizden hiç korkmayız" dedi.

Direnmeye devam edeceklerine dikkat çeken İnce, "Yarın bütün arkadaşlarımızla birlikte direnmeye devam edeceğiz. Ayrıntıları sabah sizle paylaşırız. Bunlara pabuç bırakacak halimiz yoktur. Kaba kuvvetten korkacak halimiz yoktur. Biz kimseye fiziki müdahalede bulunmadık, protesto hakkımızı kullandık. Onlar bize fiziki bir saldırıda bulunarak, zorla yararak, o kürsüyü almak istediler. Meclis Başkanı seyirci kaldı" dedi.

Bu arada basın toplantısına katılan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın çıkan arbede de eteğinin söküldüğü ortaya çıktı.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2012, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER