Başkan Gökçek'e ziyaret

Ukrayna’nın en hızlı gelişen sanayi şehri Dnıpro Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i ziyaret etti.

Başkan Gökçek'e ziyaret

 Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen ziyarette, konuk Belediye Başkanı Borys Fılatov, Başkan Gökçek’in deneyimlerinden yararlanmak arzusunda olduklarını söyledi.

         Ukrayna’nın en hızlı gelişen sanayi şehri Dnıpro Belediye Başkanı Borys Fılatov ve beraberindeki heyet Başkan Melih Gökçek'i makamında ziyaret etti.  

           Konuk Belediye Başkanı Fılatov, Dnıpro’nun ağır sanayisi ve uzay teknolojisiyle çok hızlı ilerleyen bir kent olduğuna dikkat çekerek, Türk işadamlarına her türlü kolaylığı sağlayacaklarını belirtti ve ülkesine yatırım yapmaya davet etti. Konuk Başkan, Başkan Gökçek’ten bu konuda destek istedi ve deneyimlerinden yararlanmak arzusunda olduklarını belirtti.

 

-BAŞKAN GÖKÇEK: “BELEDİYE BAŞKANLIĞININ OKULU YOK”

Başkan Gökçek de Dnıpro Belediye Başkanı Borys Fılatov’a başarılar dileyerek, Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak kendilerine her türlü desteği sağlayacaklarını kaydetti.

 “Tabi bizim avantajımız, 23 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olmamız. 5 yıl da ilçe belediye başkanlığını koyarsanız neredeyse 30 yıla yaklaşıyor” diyen Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Belediye Başkanlığı, ilk 5-10 sene içerisinde öğrenilebiliyor. Anadan doğma belediye başkanı olmuyorsunuz. Bunun okulu da yok. Benim 20 yıl önceki kanaatlerim ile şimdiki kanaatlerim arasında dağlar kadar fark var. Geçmiş yılları düşünüyorum, iki senede bir alt-üst geçit bitiriyorduk. Şimdi büyüklüğüne göre değişiyor, 35 gün ile 3 ay arasında yapıyoruz. Senelerce asfalt denedik, ben arzu ettiğim asfaltı bulalı 3-4 sene oluyor. Hep bunlar deneme ile sınama ile oluyor. Kaldırımlar da aynı şekilde. Dolayısıyla her şey tecrübe. İnşallah her türlü işbirliğini yapmaya hazırız.”

 

-“ÇÖPLERİN İMHASI İÇİN PARA ÖDEMİYORUZ”

Başkan Gökçek Ukraynalı konuklarına, toplanan çöplerin imha edilmesi için birçok belediye ton başına para öderken Ankara'da tek kuruş ödemeden bu işi gerçekleştirdiklerini belirterek, belediyenin bu tür tesislerini gezerek bilgiler alabileceklerini bildirdi.

 

-ANKAPARK AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ

Avrupa’nın en büyük tema parkını Ankara’da yaptıklarını da anlatan Başkan Gökçek, ANKAPARK’la ilgili bilgileri de şöyle özetledi:

         “Dısneyland’ta 60 civarında oyuncak var, ANKAPARK’ta 1217 adet. ANKAPARK, birçok parkın birleşmesinden meydana geliyor. 1 günde gezemezsiniz. Böyle bir örnek dünyada yok. 15 tane roller coaster var. 70 metre uzunluğunda dünyanın en büyük dinozoru var. 20 bin metre kapalı alanda dinozor aktiviteleri olacak. Dünyanın en büyük su, müzik, ses, ışık gösterisi de ANKAPARK’ta olacak. Parkın en büyük özelliği 12 ay boyunca kapalı ve açık olarak çalışması.”

 

-UKRAYNA HEYETİNİN TELEFERİK İLGİSİ

Başkan Gökçek’e teşekkür eden ve her türlü yardımı ve işbirliğini beklediklerini kaydeden konuk Başkan Fılatov, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin arıtma sistemleri başta olmak üzere çeşitli uygulamalarını yerinde gördük. Özellikle raylı sistemle uyumlu Şentepe teleferiği bizim kentimize de çok uygun. 7 tane tepemiz var. Teleferik bizim için de çok uygun bir proje” dedi. 

         Görüşmelerin ardından Başkan Gökçek konuk Belediye Başkanı Fılatov’a günün anısına porselen tabak hediye ederken, konuk Başkan da Başkan Gökçek’e kentin ambleminin yer aldığı bir duvar saati verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 02:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER