ÇOCUK MECLİSİ’NE KAYITLAR BAŞLADI…

ÇOCUKLARIN ALACAKLARI KARARLARLA “ANKARA’DA BİZ DE VARIZ” DİYECEĞİ MECLİS’E BAŞVURULAR 17 KASIM’A KADAR BAŞKENT’İN 9 AYRI NOKTASINDA SÜRECEK

ÇOCUK MECLİSİ’NE KAYITLAR BAŞLADI…
 Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 19. dönem seçim başvuruları 7 Ekim tarihinde başladı. Başvurular,  17 Kasım’a kadar devam edecek ve çocuklar meclis asil üyeliğine seçilmek için tatlı bir rekabet yaşayacaklar.

Ankara’nın farklı bölgelerinden ve okullarından katılacak yeni üyelerini bekleyen Çocuk Meclisi’ne, 9-14 yaş arası (Kasım 2004 - Kasım 1999 tarihleri arasında doğanlar) çocuklar başvuru yapabilecekler.

Yeni üyeler, bu yıl da alacakları pek çok kararlarla “Ankara’da biz de varız” demeye devam edecekler. Çocukların kendilerine “vekil” olarak seçeceği 150 asil üye, meclisi bugünlere ulaştıran geçmiş dönem üyelerinden uzanan bayrağı daha da ileriye taşımaya, Ankara Çocuklarının Sesi olmaya devam edecek.

 BAŞVURULAR 9 NOKTAYA YAPILABİLECER

Başvurular bu yıl da başta “Çocuk Meclisi” olmak üzere, farklı bölgelerden gelecek başvuruları kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla; Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam dokuz ayrı noktada gerçekleştirilecek. Çocuklar, okul müdürlüğü ve velilerinin onayının olduğu fotoğraflı başvuru formlarını“Çocuk Meclisi Binası, Eryaman Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü, Altındağ Çocuk Kulübü, Batıpark Çocuk Kulübü, Keçiören Çocuk Kulübü, Mamak Çocuk Kulübü, Sincan Çocuk Kulübü, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü ve Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü”ne teslim edebilecekler. 

Sadece oy vermek isteyen çocuklar da mutlaka başvuru formu dolduracak. Çocuklar üyelik seçimlerine de başvuru yaptıkları merkezde katılacaklar.

 SEÇİM 23 KASIM’DA

 İlk ve ortaokullara resmi duyuruların yapıldığını ifade eden Çocuk Meclisi yetkilileri, çocukların başvuru formlarını 7 Ekim tarihinden itibaren hem seçim merkezlerinden, hem okullarından alabileceklerini, formların Çocuk Meclisi WEB Sitesi’nden de (//cocukmeclisi.ankara.bel.tr / bilgi: 431 55 26) indirilebileceğini vurguladılar.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 23 Nisan 1995 yılında kurulan ve bu yıl 19. Dönemine “Merhaba” demeye hazırlanan Çocuk Meclisi’nde üyelik seçimlerinin 23 Kasım’da yapılması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2013, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER