Vatandaşlar yaz aylarında da Başkenti ABB'nin kent gezileriyle keşfediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, çevre ilçelere düzenlediği kent gezileriyle vatandaşlara Ankara’yı tanıtmaya devam ediyor.

Vatandaşlar yaz aylarında da Başkenti ABB'nin kent gezileriyle keşfediyor

  Aynı zamanda yerel esnafa da ekonomik yönden destek olmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında da vatandaşlardan gelen yoğun talep nedeniyle ücretsiz kent gezileri düzenlemeyi sürdürüyor.

 

YEREL EKONOMİYE DE CAN SUYU

    Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, sosyal belediyecilik örneklerinden biri olarak hayata geçirdiği hizmetiyle Ankara’nın tanıtımına ve yerel ekonominin canlanmasına da katkı sağlıyor.                 

    Yerli ve yabancı turistlerin kaynaşma fırsatı bulduğu turistik gezi kapsamında yöresel pazarları da ziyaret eden vatandaşlar, tahsis edilen otobüslerle tarihi ve kültürel alanlar ile mesire yerlerini de geziyor.

 

ÜCRETSİZ GEZİLERE KATILANLARIN SAYISI 52 BİNİ GEÇTİ

   Başkent 153’ü arayarak bireysel ya da grup şeklinde kontenjan dâhilinde başvuru yapabilen vatandaşlar; Nallıhan, Bala, Kalecik, Kahramankazan, Beypazarı, Polatlı, Çubuk, Ayaş, Çamlıdere, Şereflikoçhisar, Kızılcahamam, Haymana, Evren, Güdül ve Elmadağ ilçelerine düzenlenen kent gezilerine yoğun ilgi gösteriyor. 

    Başkentin ilçelerine düzenlenen sefer sayısı 2019 yılından itibaren bugüne kadar bin 312’ye ulaşırken, kent gezilerine katılanların sayısı da 52 bin 480 kişi oldu.  

    Yaz aylarında devam eden geziler sayesinde Ankara’yı yakından tanıma fırsatı bulduklarını ifade eden Başkentliler, Nallıhan’a düzenlenen gezide gün boyu gezerek sosyalleştiklerini anlatırken yerel esnaf da memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

-Sevgi Deveci: “Uzun yıllardır Ankara’da yaşıyorum. Kent gezileri düzenlendiğini duymuştum ama ilk kez katılma fırsatım oldu. Nallıhan ilçesine geldik. Burayı hiç görmemiştim, çok hoşuma gitti.”

-Memed Orakcı: “Bu pandemi insanları çok yordu. İnsanlar 2,5 yıldır gerçekten çok bunalmıştı. Evlerinden dışarıya çıkamadılar. Böyle bir ücretsiz etkinliğin düzenlenmesi çok iyi oldu. Herkes bir nefes aldı. Nallıhan’ı bu kadar detaylı gezmemiştim. Başkanımıza böyle bir organizasyon düzenlediği için çok teşekkür ederiz.”

-Nevriye Kahya: “Kent gezilerine ilk kez katılıyorum. Daha önce arkadaşlarından çok memnun kaldıklarını duymuştum. Güzel bir hizmet.” 

-İlyas Soyalp: “Çok güzel bir program. Güzel bir şekilde ağırlanıyoruz. Çok hoşuma gitti.”

-Ramise Aşık: “Ülkemiz her yeriyle çok güzel. Büyükşehir Belediyesi bize böyle bir imkân tanıdığı için çok teşekkür ediyorum. Ankara’da olup da bu tür gezilere katılmak bizim için çok iyi.”

-Gülcan Özden: “Geziye ilk defa katılıyorum. Çok mutlu oldum. Malum hayat şartları her zaman çıkıp gezemiyoruz. Bize böyle bir imkân sağladığı için Mansur Başkana çok teşekkür ederiz.” 

-Pınar Aydınlı: “Nallıhan’ı görme fırsatımız oldu. Ankaralıyız ama bir türlü gelememiştik. Nallıhan’ın meşhur iğne oyalarını merak ediyorum. Onlardan hem kullanmak için hem de arkadaşlarıma hediye etmek için mutlaka birer tane alacağım. Bizlere böyle bir fırsat tanıyan Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz.”

- Hatice Demirer (esnaf): “Nallıhan Ankara’ya uzak olduğu için buralara fazla tur düzenlenmiyor. Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği kent gezileri sayesinde turistler buralara gelebiliyor. Bu geziler ekonomik açıdan da bize büyük katkı sağlıyor. Bizler küçük esnafız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın düzenlediği turlardan ve bizlere olan desteğinden dolayı çok teşekkür ederiz.”

     Beypazarı’na düzenlenen geziye katılan vatandaşlar kadar ilçede alışverişin canlandığına dikkat çeken esnaf da düşüncelerini şu sözle ifade etti:

-Meryem Serinesen: “Geziyi çok iyi buldum. Önceden de yapılıyordu. Getiriyorlar, gezdiriyorlar. Çok teşekkür ederim.”

-Hasan Gül: “Beypazarı çok güzel ve yöresel ürünleri çok fazla. Müzeleri gezdik gayet hoşuma gitti. Beypazarı’nın güzel tarihi yerleri var, çarşısında da çeşit çeşit ürünler var. Çok teşekkür ederiz.”

-Nesrin Büyükurvay: “Çok beğendim. Mansur Başkanımıza çok teşekkür ederim. Ücretsiz olarak düzenlendi. Bunca senedir hiç görmedim Beypazarı’nı. Başkanımız böyle bir etkinlik düzenlediği için çok teşekkür ederiz.”

-Özgür Tekin (esnaf): ABB tarafından düzenlenen geziler bize kazanç olarak yansıyor. Ticaret oluyor, ekonomimiz canlanıyor ve çok mutluyuz. Başkanımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.”

-Halise Varlı (esnaf): “Çok memnunuz bu geziler bayağı bayağı faydalı oluyor. Otobüs otobüs geliyorlar sadece bana değil, herkese ekonomik olarak faydası oluyor.”

    Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ücretsiz kent gezisine katılarak Şereflikoçhisar’da Tuz Gölü, Evren’de de Hirfanlı Barajı’nı ziyaret eden vatandaşlar bu sayede Ankara’yı keşfettiklerini şu sözlerle dile getirdi:

-Kudret Öztunç: “Ben Mersin’den Ankara’ya kardeşimin yanına geldim. Tuz Gölü’nü ilk defa görüyorum. Gezi çok güzel, çok eğleniyoruz.”

-Özlem Öztunç: “Çok güzel yerleri gezdiriyorlar. Yolculuk da çok çok güzeldi, çok beğendik. Tuz Gölü’ne ilk defa geliyorum. Çok memnun kaldım.”

-Muhammed Koç: “Gerçekten çok güzel bir gezi oldu. Tuz Gölü’nü çok beğendim, daha önce hiç içerisine girmemiştim. Mansur Yavaş sayesinde geldik buralara, çok teşekkür ediyorum.”

-Özlem Çetin: “Çok güzel bir gezi. Burası benim memleketim ama kendi memleketime uzun süredir gelmiyordum. Çok mutluyum. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum.”     

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER