Türkiye'de 'Acem hatunlu' ajan tuzağı

İstihbaratta kadınların cazibesi kullanılarak inanılmaz operasyonlar dönüyor. Bunun piri MOSSAD... İran da onlardan geri kalmıyor.

Türkiye'de 'Acem hatunlu' ajan tuzağı
 AK Parti'ye böcek yerleştirdikleri ortaya çıkan iki kadının İran ajanı olduğu iddiası Türkiye'de kadın ajanları gündeme getirdi. 


İstihbaratta kadın cazibesine dayalı operasyonlar bal tuzağı (honey trap) olarak bilinir. Bu işin şövalyesi MOSSAD İstihbarat Akademisi'dir. Onu efsane Sovyet istihbarat servisi KGB takip eder.

Bugün yazarı Güntekin Avcı 'bal tuzağı'nın nasıl kurulduğunu ve Türkiye'de 'acem hatunları' yazdı. 

İşte en meşhur 'aşk' tuzağı;

MOSSAD AJANI KADIN İLE AŞK

En meşhur operasyon, Vanunu olayıdır. Mordechai Vanunu 1976-85 yılları arasında İsrail'in Necef çölündeki Dimona Nükleer Araştırma Merkezi'nde teknisyen olarak çalıştı.

Dimona'daki nükleer tesisleri, Sunday Times'a ifşa eden Vanunu Londra'da güzel Cindy'le tanışır. İki sevgili hafta sonu tatili için Roma'ya uçar. Vanunu, Roma'da MOSSAD Katsaları'nca paketlenip yargılanmak üzere İsrail'e intikal ettirilir.

Cindy kod Cheryl Ben Tov, MOSSAD Katsa subaylarından bir alt seviyede bulunan Bat-Leveyha ajanıydı. MOSSAD Cheryl'ı operasyonda kullanmak üzere Tel Aviv'de değişik güvenli evlerde haftalarca eğitip bir sürü testlerden geçirmişti.

KOCASI BİLE BİLMEDİ

Yaşadıklarını kocasına bile anlatmayacağı söylendi. Araba çalmayı, sarhoş rolü yapmayı ve erkeklerle nasıl sohbet edeceğini öğrendi. MOSSAD eğitmenleri Cheryl'a cinsel tecrübeleri ile ilgili mahrem sorular sordular. 

Gerekirse bir yabancıyla yatar mıydı?
Görev gereği yatabilirim diye cevapladı Cheryl. Bu aşk değil sadece seks olurdu ona göre. Bundan sonra kandırmak, baştan çıkarmak ve seksi nasıl kullanacağını öğrettiler ona.

NASIL BAŞTAN ÇIKARDI?

Bunlardan sonra Cheryl'a yapacağı görev tüm hatlarıyla anlatıldı. Bir maske hikâyesi hazırlandı. Görevi, Vanunu'yu Roma'ya götürmekti. Maske hikâyesine göre Cheryl'ın Roma'da kız kardeşi vardı. Vanunu'yu İngiltere'nin dışına çıkartmak, Cheryl'ın yeteneğine kalıyordu. Ve Cheryl 23 Ekim 1986 günü daha önce Londra'ya gitmiş olan MOSSAD ekibine katıldı.

Cindy Johnson adını kullanarak Londra'da Strand Palace'da bir odaya yerleşti. MOSSAD psikologları, Vanunu'nun küçücük Beersheba kasabasında yalnızlığını ve bir kadınla birlikteliğe hasret olduğunu önceden tahmin etmişlerdi.

MOSSAD'A PAKET TESLİM

Cheryl, Vanunu ile tanıştı ve bir müddet sonra onu Roma'ya gitmeye razı etti. Roma'ya gittiklerinde evde onları 3 MOSSAD Katsası bekliyordu. Operasyon başarı ile sonuçlandı. Vanunu paketlendi ve uçakla İsrail'e kaçırıldı. (1986)

İsrail'de gizlice yargıladılar Vanunu'yu.
Suç: Gizli devlet sırlarını açıklamak ve casusluk... Cezası: 18 yıl...

TÜRKİYE'DEKİ ACEM HATUNLARI

Halen tespit edilemeyen yüzlerce İran saha ajanı ve haber kaynağı saadetle görevlerini icra ediyorlar.

SAVAMA, Türkiye'de asrın istihbarat fırsatlarını yakaladı. Ciddiyetle ve rasyonelce bunu azami derecede değerlendiriyor. Geçerli İran pasaportu verilerek, ticaret veya turizm amaçlı Türkiye'ye Acem hatunları sahada bal tuzağında.

Hatırlarsanız geçen sene Iğdır'da casusluk yaptığı iddia edilen İranlı 10 kadın sınır dışıedilmişti.

Mesele keşke sınır illerimize sızılması kadar basit olsaydı, keşke tespit edilenlerin sınır dışı edilmesiyle bitseydi...

Ölümcül sorular var kafamda.

*Doktor, hemşire, ebe, kuaför adı altında Türkiye'ye getirilen İranlı kız sayısı 5000 civarında mı?

*Bizim kritik noktadaki bürokratlarımız Acemler'in bal tuzağına karşı direnç gösterebiliyorlar mı?

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER