PKK'lıların firarında müthiş iddia

İHA'ların bulduğu firariler PKK'nı bölge sorumlusuyla temasa geçti. Kandil'in riske giremeyiz diyerek redettiği iddia ediliyor.

PKK'lıların firarında müthiş iddia

BİNGÖL 'deki 18 PKK'lının firar ettikten 1 gün sonra yakalanmasıyla ilgili müthiş bir iddia ortaya atıldı. 

Bölgedeki PKK’lıların, çözüm sürecinde askerle karşı karşıya gelmemek ve olası bir çatışmaya girmemek için kaçan PKK’lıları karşılamadıkları ve firarilerin kendi imkanlarıyla Kuzey Irak’a gelmesini bekleme kararı aldıkları iddia edildi.

Bunu bilen firari mahkumların da toplu hareket ederek “PKK’lı, sınıra doğru yürüyen grup” kanısı yaratmak istediği, bu yolla operasyonların hedefi olmaktan kurtulabileceklerini tasarladıkları öne sürüldü.

Firar ettikten 30 saat sonra yakalanan firari PKK'lılar konuşulmaya devam ediyor. Kaçmaları kadar yakalanmaları da olay oldu. 

20 KM YÜRÜMÜŞLER

Timler, Bingöl Cezaevi'nden kaçan PKK’lıların izini saatlerce sürdü. İHA’lar PKK’lıları izini kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Mergimir Dağı’nda bulunan Ortaçanak köyü yakınlarındaki Karacehennem Ormanları’nda tespit etti. PKK’lıların bulunduğu alanların çevresi gece yarısı devreye sokulan Süper Kobra helikopterler tarafından bombalanarak, hareket alanları kısıtlandı. Sık ormanlık alanda Ozan Alpkaya dışındaki 17 PKK’lı yakalandı.

PKK KARŞILAMADI İDDİASI

Bölgedeki PKK’lıların, çözüm sürecinde askerle karşı karşıya gelmemek ve olası bir çatışmaya girmemek için kaçan PKK’lıları karşılamadıkları ve firarilerin kendi imkanlarıyla Kuzey Irak’a gelmesini bekleme kararı aldıkları iddia edildi. Bunu bilen firari mahkumların da toplu hareket ederek “PKK’lı, sınıra doğru yürüyen grup” kanısı yaratmak istediği, bu yolla operasyonların hedefi olmaktan kurtulabileceklerini tasarladıkları öne sürüldü.

CEZAEVİ MÜDÜRLERİ AÇIĞA ALINDI

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, firar olayına ilişkin başlatılan adli ve idari soruşturmanın devam ettiği, soruşturmanın selameti açısından, birinci müdür Zeki Kerim ile üç ikinci müdür ve bir başmemurun görevinden alındıkları belirtildi. Jandarmada savcı tarafından sorgulanan PKK’lıların farklı illerdeki yüksek güvenlikli F tipi cezaevlerine nakledikleri bildirildi.

YAKALANAN FİRARİ PKK'LILAR TEKİRDAĞ'A

Karacehennem Ormanları’nda yakalanan PKK’lıların, Tekirdağ Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne gönderileceği ileri sürüldü. Akşam saatlerinde de polis zırhlı araçları eşliğinde çıkan iki cezaevi aracı kentten ayrıldı. Araçların nakilleri kararlaştırılan tutuklu ve hükümlüleri taşıdığı ileri sürülürken, yetkililer açıklama yapmaktan kaçındı. 14 tutuklu PKK’lının firarı, yakalanmış olsalar da tahliye umutlarını büyük oranda sonlandırdı.?Mahkemenin 14 PKK’lı hakkındaki soruşturma ve kovuşturmalarda “kaçma ihtimalini” gözönüne alarak, tahliye taleplerini reddedebileceği değerlendiriliyor.

İNTERNET HABER

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER