MİNİKLER İTFAİYE İLE TANIŞTI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın İskitler Merkez Karargahı’nın bu defaki konukları, Charles De Gaulle Fransız Okulu ana sınıfı öğrencileri oldu.

MİNİKLER İTFAİYE İLE TANIŞTI
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın İskitler Merkez Karargahı’nın bu defaki konukları, Charles De Gaulle Fransız Okulu ana sınıfı öğrencileri oldu.
Minik öğrenciler, oyuncakçılarda gördükleri itfaiyeci, itfaiye arabası ve yangın hortumunun gerçeğini gördüler, meraklarını giderdiler, bilgileri paylaştılar, araçlarla dolaşmanın mutluluğunu yaşadılar.
Merkezde minik öğrencilere ilk olarak yangına neden olan ateş ve ateş kaynakları tanıtıldı. Yangınların çoğu zaman dikkatsizlik ve ihmal sonucu meydana geldiğini anlatan yetkililer, miniklerden her zaman ateş ve ateş kaynaklarından uzak durmalarını istediler.
Yangın anında aranması gereken 110 numarasının Türkiye’nin her yerinde aynı olduğu ve mutlak suretle bilinmesi gerektiği vurgulanırken, numara tüm miniklerin hep bir ağızdan katıldığı koro şeklinde neşe içerisinde birkaç kez tekrarlatıldı.
Daha sonra kendi bedenlerine uygun itfaiye elbisesi ve kaskları giyen miniklerin ellerindeki itfaiye hortumları ile verdikleri poz, dünyalarına yansıyan mutluluğun ifadesini sergiledi.
Sınıfta gerçekleştirilen tanışmanın ardından sahaya çıkan miniklerin neşesi, K-9 Arama Kurtarma Köpeği Bozo’nun komutlara uyarak verdiği tepkiler ile daha da arttı ve çocuklar gösteriye alkışlarla katıldılar.
Bozo’ya büyük bir sevgi ile yaklaşan minikler, sevimli köpeği sevdiler, birlikte fotoğraf çektirdiler.
Yer itfaiye merkezi olunca sırada yine ateş ve ateşin söndürülmesi vardı. Sahada bir tabla içerisindeki suya benzin dökülerek oluşturulan ateş, miniklerin eğitmenlerin nezaretinde söndürüldü.
İtfaiye merkezindeki birlikteliğin finali ise miniklerin, kırmızı rengi ve şekliyle belleklerinde yer eden İtfaiye aracına binmeleri oldu. Büyük bir keyifle bindikleri araçta, yüksek frekanstaki siren sesinin büyüleyici etkisiyle de coşan miniklerin neşesi zirveye ulaşırken, araçtan inenlerin bir tur daha yapma istekleri gözlerden kaçmadı.
 Minik anaokulu öğrencilerin itfaiyecilerle tanıştığı eğlenceli ve sıcak ortam, belleklerde mesleğe yönelik sempatinin kökleşmesi için sağlam bir temel oldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2012, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER