MİNİK BİLİM ADAMLARINDAN ROBOT

Kültürel ve sosyal etkinliklerle cazibe merkezi olan Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yaşam alanları, çocukların eğitimine de büyük katkı sunuyor.

MİNİK BİLİM ADAMLARINDAN ROBOT
Kültürel ve sosyal etkinliklerle cazibe merkezi olan Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal yaşam alanları, çocukların eğitimine de büyük katkı sunuyor. Batıpark Çocuk Kulübü üyeleri robot yaparak teknolojiye yaklaşırken, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi üyeleri bilgisayarı dağıtıp parçaları inceledi.
Üyelerini bilimin ışığında geleceğe taşımayı hedefleyen Batıpark Çocuk Kulübü’nün faaliyet sınıfı minik üyeleri, Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında kendi robotlarını yaptılar. Robot yapımının yanı sıra üyeler eğitimcilerle birlikte birçok bilim ve deney gerçekleştirildi.
Keşfe ve hayal gücüne dayanan bu tür etkinliklerle üyelerine, teknik bilginin yanı sıra, “kendine güven” de aşıladıklarını dile getiren eğitimciler, “Karşılaştıkları problemleri kolaylıkla ve sistemli bir şekilde çözebilen, teknolojiyi özümseyerek eğitim hayatlarında daha bilinçli tercihler yapan, başarı ve motivasyonu yüksek bireyler olmaları için çaba sarf ediyoruz. İlköğretim ve lise çağında robot yapan çocuklar, üniversite hayatlarında çok daha bilgili ve başarılı olup, her zaman bir adım önde olacaklardır” diye konuştular.
Başarmanın sevincini yaşayan minik bilim adamları evlerine mutlu döndüler.
PURSAKLAR’DA BİLGİSAYARI PARÇALADILAR…
Pursaklar Aile Yaşam Merkezi’nin genç üyeleri de Bilim ve Teknoloji Haftası’nda bilgisayarı yakından tanıdı. Bilgisayar kurslarına devam eden öğrenciler, eğitimcilerinin önderliğinde bilgisayarların parçalarını tek tek sökerek, keşif yaptılar. Günlük hayatta her gün kullandıkları bilgisayarların işleyişini sağlayan parçaları yakından gören üyeler, sorularıyla bilgilerini artırarak, parçaları incelediler.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2012, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER