Hükümetin memura yeni zam teklifi belli oldu

Hükümet bu yılki memur zammı teklifini 3.5 + 3.5'e yükseltti.

Hükümetin memura yeni zam teklifi belli oldu

Hükümetin teklif ettiği yüzde 3+3'lük zam ile Memur-Sen'in talebi olan yıllık yüzde 16'lık zam pazarlığı devam ediyor... Hükümet teklifini 2012 için yüzde 3.5 + 3.5'e yükseltti.

2013 YILI ZAM ORANI TEKLİFİ DEĞİŞMEDİ

Memurlar ile hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin sekizinci ve son oturumu başladı. Bu oturumda Hükümet, 2012 için memura zam teklifini yüzde 3 + 3'ten, yüzde 3.5 + 3.5'e yükseltti. 2013 için teklif edilen yüzde 2.5 + 3'lük zam miktarında ise değişiklik yapılmadı.

SON SÖZÜ HAKEM HEYETİ SÖYLEYECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki Reşat Moralı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, Kamu İşveren Heyeti'ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti'ne ise Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu başkanlık yaptı.

MEMUR-SEN'DEN AÇIKLAMA

Hükümetin açıkladığı yeni zam teklifi sonrası MEMUR-SEN Başkanı Ahmet Gündoğdu, 'Hükümetten müzakere edilebilecek bir teklif gelmedi. Karar verdik, arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Rakamları gözden geçirmek için değil, genel anlamda bir değerlendirme yapacağız. Hükümetin teklifi cılız bir teklif' dedi.

Son oturumda anlaşma sağlanamaması durumunda toplu sözleşme, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na gidecek.

Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER