GENAR'ın başkanlık sistemi anketi

GENAR'ın anketine göre, olası bir başkanlık sistemi yönetiminde katılımcılar büyük farkla Erdoğan'ı seçti.

GENAR'ın başkanlık sistemi anketi

Türkiye'nin önde gelen araştırma şirketlerinden GENAR'ın son seçim anketinde dikkat çekici bir soru da Başkanlık sistemiyle ilgiliydi. Ankete katılanların yarısından fazlası, yüzde 59.5'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı olası bir başkanlık sisteminde başkan olarak görmek istiyor.

İKİNCİ KILIÇDAROĞLU

Başkanlık anketi yarışında en çok oyu alan ikinci isim CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ydu. Kılıçdaroğlu yüzde 17 oy oranıyla Erdoğan'ı izledi. Üçüncü sırada ise yüzde 5.5 oy oranıyla Bahçeli vardı. Ankette en şaşırtıcı rakam ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e aitti. Gül, yüzde 4.4 oy oranıyla dördüncü sırada kendisine yer bulabildi.

KÖŞK VE BAŞBAKANLIK ARASINDA 

AK Parti'nin daha önce yaptığı bazı kamuoyu araştırmalarında KÖŞKE kim çıksın sorusundaki listeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü koymaması, Gül'ün gizli tepkisine neden olduğu iddia edilmişti. Öte yandan Metropoll Araştırma şirketinin son 'Köşk'e kim çıksın anketinde' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Erdoğan'ı geride bırakmıştı. GENAR'ın son anketindeki sonuçlar yeni polemiklere ve tartışmalara kapı aralayacağa benziyor.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2012, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER