FOMGET'te eğitimler devam ediyor

Başkent'i ve Türkiye'yi birçok dans yarışmasında başarıyla temsil eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Folklor Müzik Gençlik Topluluğu (FOMGET), 2018-2019 sezonunda da iddialı bir ekip yetiştiriyor.

FOMGET'te eğitimler devam ediyor

 Kursa kayıt yaptıran her yaş ve meslekten kursiyerler, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel halk danslarını öğreniyor.

 

SANATA İLGİ DUYAN HERKES BURADA

         Aralarında memur, eğitmen ve öğrencilerin yer aldığı 16-32 yaş arası 80 kursiyer, Haziran ayına kadar kursa devam edecek.

         Ankara-Seğmen, Antalya, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Burdur ve Kırklareli yörelerine ait geleneksel halk oyunları eğitimi kursiyerlere profesyonel eğitmenler tarafından veriliyor.

 

ÜLKEMİZİ TEMSİL ETME ŞANSI

         Kursu başarıyla temsil edenler kurs sonunda başarı belgesi alırken, FOMGET'te eğitim alan kursiyerler, Mart ayında da Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nun düzenlendiği Ankara İl Yarışması'nda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Başkenti temsil edecek.

         İl yarışmasını başarıyla geçen ekip bölge yarışmasında ve burada başarılı olanlar ise Türkiye Finali Yarışması'nda ülkemizi temsil etme şansı bulabilecek. FOMGET ekibi ayrıca yurt içinde ve yurt dışında festival ve gösterilere de katılma şansı yakalayabilecek.

         FOMGET'te kendini yetiştirip başarılı olanlar dansı meslek haline getirmek isterlerse gerekli yerlerden sertifikalarını alarak eğitmen olarak çalışabilecek.

 

SOSYALLEŞMENİN EN EĞLENCELİ YOLU

         Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1996 yılından bu yana FOMGET eğitmenliği yapan Halk Oyunları Uzmanı Tamer Bozkuş, tüm Başkentlileri FOMGET'e beklediklerini belirterek, teknoloji çağında sosyalleşmenin en güzel yollarından birinin dans olduğunu şu sözlerle anlatıyor:

“Kültürel mirasımızı gelecek nesillere aktarmamız adına ve özellikle de şu teknoloji çağında kimsenin kimseyle iletişime girmediği yüzyılda sosyalleşmek adına bu tür kültürel faaliyete herkesin katılmasını tavsiye edebilirim. Gelenek, göreneklerimizi de unutmayarak bu sayede gelecek nesillere aktarma şansımız oluyor."

 

HALK OYUNLARINA GÖNÜL VERENLER

         FOMGET'te 5 yıldır eğitim alan 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Erdoğan, halk oyunlarını çok sevdiği için üniversiteye başladığı yıllarda arkadaşının önerisiyle FOMGET'e geldiğini, FOMGET'in bir aile gibi olduğunu ve burada kendilerini ailenin bir parçası gibi görerek bırakamadıklarını şöyle ifade ediyor:

“Günlük hayatın stresini burada dans ederek atabiliyorum, sosyalleşiyorum ve dahası halk oyunlarını çok seviyorum. Sevdiğim bir olgunun içerisindeyim. Halk oyunlarına gönül vermiş herkesin buraya gelmesini öneririm."

 

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAK İÇİN BAYRAĞI DEVRALDILAR

         Bir kamu kurumunda çalışan 31 yaşındaki Kemal Kocataş da, 8 yıldır FOMGET'te halk oyunları ile iç içe olduğunu aktararak, “Halk oyunları aslında bir bayrak yarışına benzer ve Türk kültürünü yaşatmak adına biz bu bayrağı büyüklerimizden devraldık. Bizler de bunu küçüklerimize devredeceğiz. Böylece Türk kültürü ölümsüzleşecek. Ben de bu işin bir parçası olmaktan hem çok mutluyum hem de gururluyum” dedi.

        

DÜNYA, TÜRKİYE VE ANKARA BİRİNCİLİKLERİ

         2011 yılında Zakopane’de düzenlenen Dünya Halk Dansları Yarışmasında dünya birincisi olan FOMGET’in, üç kez Türkiye birinciliği ve 10 yıl üst üste de Ankara birinciliği var.

         Gösterdiği performansla başarıdan başarıya koşan ve görsel şovuyla izleyenleri büyüleyen FOMGET'in ayrıca iki kez Türkiye ikinciliği, üç kez Türkiye üçüncülüğü, sekiz kez grup birinciliği ve iki kez grup ikinciliği bulunuyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2019, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER