Erdoğan'ın Bakü'de yaptığı basın toplantısı

Başbakan Erdoğan'ın Azerbaycan'ı ziyareti kapsamında Bakü'de basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın Bakü'de yaptığı basın toplantısı

Ankara Esenboğa Havaalanı'nda Suriye uçağı ile ilgili açıklamalar yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Elimizde olan malzemeler kesinlikle harp malzemesi. Radar malzemeleri de harp malzemesidir. Bunu sağa sola saptırmaya gerek yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, ilgili birimler tarafından malzemeye ilişkin çalışmaların hala devam ettiğini belirterek, "Söz konusu malzemelerin fotoğrafları mevcut. Üzerindeki yazı ve markalarıyla nereden çıktığı ve nereye gittiği belli" şeklinde konuştu.

"SURİYE HAVA SAHASINI ZATEN KULLANMAYACAKTIK"

"Suriye hava sahasını kapattı" şeklindeki haberlere de değinen Başbakan, "Ben olay olur olmaz THY'yi aradım. 'Bundan sonra Suriye hava sahasını kullanmıyorsunuz' dedik. Biz Suriye'nin kararıyla almış değiliz. Biz almıştık zaten. Artık biz kendi hava sahamızı da Suriye uçaklarına kapatıyoruz. "

Başbakan Erdoğan, bugün Erzurum'da indirilen Ermenistan uçağına ilişkin olarak ise, "İhtimallerden dolayı indirildi. Yapılan aramalar neticesinde bir sıkıntı olmadığı belirlenince gitmesine müsaade edildi. Kendi istikametinde yoluna devam etti" dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN TAVRINA GÖRE ADIMLAR ATILACAK"

Yerel seçimler oylamasında referandum eşiğinde kalınmasıyla ilgili soruya da cevap veren Başbakan Erdoğan, "Gruplarımıza gerekli uyarıları yaptık ama Meclis'ten anayasa değişikliği için yeterli sayıyı çıkaramadı. Cumhurbaşkanımız nasıl bir irade ortaya koyarsa bizde onun üzerinde çalışmamızı yapıp adımlarımızı atacağız" diye konuştu.

"YARGI ADIMINI ATTI, ALIŞTIĞIMIZ ŞEYLER"

Hafta sonunda yapılan BDP Kongresi ile ilgili inceleme başlatılması konusundaki bir soru üzerine de Başbakan, "Yargı bu konuyla ilgili adımı attı. Değerlendirme yapmaya gerek yok. Alıştığımız şeyler" şeklinde konuştu.

"SURİYELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

Başbakan Erdoğan, "Suriyeli sığınmacı sayısı 100 bini aştı. Türkiye nasıl bir yol izleyecek?" sorusuna ise şu cevabı verdi:

"Konu üzerinde çalışıyoruz. Kuzey Irak'ta Saddam döneminde 750 bin Peşmergeyi misafir etmiştik. Öyle bir süreçten geliyoruz. Burada da öyle olur olmaz bir şey söylemem doğru olmaz. Bugün çok daha farklı Türkiye var. Atılması gereken adımları atıp Suriyeli mazlum kardeşlerimizin yanında olacağız."

Başbakan Erdoğan, Alex'le ilgili bir soru üzerine, Brezilyalı oyuncunun Türkiye'deki en beğendiği futbolculardan biri olduğunu belirterek, "Arzu etmezdim. Böyle olmamalıydı. Profesyonelliği ve mütevazi kişiliği ile örnek bir sporcuydu" dedi. Eski Fenerbahçeli oyuncunun Türk vatandaşlığına geçebilmesi için Brezilya kanunlarıyla ilgili bazı engeller olduğunu dile getiren Başbakan Erdoğan, "Niyeti Türkiye'den ev alıp, futbola burada hizmet etmek istiyordu. Bütün düşüncesi bu idi." şeklinde konuştu.

Alex'in Brezilya'da Türkiye'nin yüzü olacağını da vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan, 3 çocuk isteğine vurgu yaparak, "biliyorsunuz onun da 3 tane çocuğu var. Bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyorum" şeklinde sözlerini tamamladı.

En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER