Köşk için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışırsa anketi

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı olası bir Köşk seçiminde hangi parti tabanı nasıl bir pozisyon alır?

Köşk için Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışırsa anketi

ENSONHABER.com/DETAY HABER Türk siyaseti 2014 yılındaki Köşk seçimine kilitlenmiş durumda. Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylığı konusunda net mesajlar verirken, yapılan son anketlerde dikkat çekici sonuçlar çıkıyor.

ERDOĞAN MI KILIÇDAROĞLU MU?

GENAR'ın son anketinde Köşk için Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışması halinde hangi parti tabanının nasıl refleks göstereceği mercek altına alındı. "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışırsa seçmen tercihi ne olur" sorusuna cevap arayan GENAR, dikkat çekici sonuçlara ulaştı.

SAADET SEÇMENİNDEN KILIÇDAROĞLU'NA OY YOK

Ankete katılan Saadet Partililer'in yüzde 61.5'i Başbakan Erdoğan'ı seçerken yüzde 38.5'i ikisine de oy vermeyeceğini belirtti. Saadet seçmeninden CHP liderine ise Köşk için destek çıkmadı.

MHP VE BDP SEÇMENİNDEN EN FAZLA OY ERDOĞAN'A

Aynı soru MHP seçmenine sorulduğunda ise MHP seçmeninin yüzde 25.1'i Erdoğan'ı, yüzde 11.9'u ise Kılıçdaroğlu'nu seçti. MHP seçmeninin yüzde 63'ü ise her iki isme de oy vermeyeceğini belirtti. BDP seçmeninden en fazla oyu alan kişi ise yine Başbakan Erdoğan oldu. BDP seçmeninin yüzde 23.5'i Erdoğan'a oy vereceğini belirtirken, CHP liderine ise yüzde 12.9 oranında oy çıktı.

CHP SEÇMENİNDEN ERDOĞAN'A YÜZDE 4'LÜK OY

CHP seçmenindeki saflaşma da tıpkı AK Parti'deki gibi. Köşk sorusuna CHP seçmeninin yüzde 88.2'si Kılıçdaroğlu derken, yaklaşık yüzde 4'lük bir kesim Erdoğan dedi.

İşte GENAR anketindeki o rakamlar


En Son Haber

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2012, 11:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER