DEPREMZEDELER ANKARA'DA

Ankara Büyükşehir Belediyesi, evleri hasar gören 100’e yakın depremzedeyi de Başkent’te konuk ediyor.

DEPREMZEDELER ANKARA'DA
Van’da meydana gelen depremin hemen ardından bölgeye kurtarma ekipleri ve yardım malzemesi göndererek büyük destek veren Ankara Büyükşehir Belediyesi, evleri hasar gören 100’e yakın depremzedeyi de Başkent’te konuk ediyor. Hasta ve hasta yakınlarına hizmet veren Varlık Şefkatevi, depremin ardından çoğunluğunu kadın ve çocuklardan oluşan Vanlı konuklarını ağırlamaya başladı.
Ankara’da yaşayan ihtiyaç sahiplerinin sofralarına biraz olsun katkı sunmak, eğitim, ulaşım, ısınma ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok alanda yardımlar yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yurt içi ve yurt dışından gelen yardım çağrılarına da sessiz kalmayarak karşılık veriyor.
        Son olarak Van depreminde büyüklüğünü göstererek hem arama kurtarma çalışmalarında attığı hızlı adımlarla, hem de yardım TIR’larıyla depremzedelerin acılarını dindirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, kışın zor şartlarında hasarlı evlerine giremeyerek çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedelere de kucak açtı. Şehir dışından gelen hasta ve hasta yakınlarını ağırlayan 5 yıldızlı otel konforundaki şefkatevlerinden biri, depremin hemen bir hafta sonrasında Vanlı konuklarını ağırlamaya başladı. İçinde banyo, çocuk oyun ve hobi odaları, dinlenme ve televizyon izleme bölümü, yemekhane, çamaşır, ütü odaları bulunan Şefkatevi’nin konuklarına uzman personel tarafından da her türlü destek sunuluyor. Merkezi ısıtmayla sürekli sıcak bir ortam sunan Şefkatevi’nde kalan 12’i ilköğretim, 11’i lise öğrencisi ise her sabah servisle okullarına gönderiliyor. 
-“HAYATIMIZ ENKAZ ALTINDA KALDI”
Emekli öğretmen Cahit Yaşar’ın girişimleriyle Van’dan Ankara’ya hem depremin izlerini silecek bir terapi hem de barınacak sıcak bir yuva için yolculuğa çıkan 100’e yakın depremzede, uzman personelin de yardımları ve sıcaklığıyla kısa sürede yeni evlerine alışarak, yaşadıkları acıyı unutmaya çalıştılar.  Otel konforundaki Şefkatevi’ni daha da benimsemek için yerlere kendi halılarını seren, yorganlara özel nevresimlerini geçiren, çocuklara ders çalışma köşeleri oluşturan depremzedeler, ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar.
Vanlı konuklar adına Van’daki travmadan Ankara’daki Şefkatevi’ne uzanan yolculuğu anlatan Cahit Yaşar, “25 saniye sonunda birçoğumuz sıfır noktasındaydık. Para, mal, mülk, makam, mevki her şey bitti. Hayatımız enkaz altında kaldı. Çocukların okulları yıkıldı. Hava soğuktu. Ankara’ya gelmek bizim için umut oldu” diye konuştu.
-“BAŞKANIMIZA ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR”
Şekatevlerinde kaliteli bir yaşama kavuştuklarını ifade eden Yaşar, merkezi bir adreste, güvenli bir ortamda bulunmaktan dolayı huzurlu olduklarını dile getirdi. Okullar kapanana kadar Ankara’da misafir olacaklarını belirten Yaşar, şunları söyledi:
“Burası, bize ismi gibi şefkatli bir yuva oldu. Memleketten, evimizden uzak olmak zor ama dışarı çıktığımızda, döneceğimiz zaman, ‘Eve dönelim’ diyoruz. Allah milletimize zeval vermesin, elbirliği yaptılar, yaraları sardılar. Özellikle Başkanımız Melih Gökçek’e hem Van’a gönderdiği yardımlar hem de bize kucak açtığı için çok ama çok teşekkür ediyoruz.”


Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2012, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER