Büyükşehir kış hazırlıklarını tamamladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 877 araçlık güçlü karla mücadele filosu, 2 bin 360 personel ve 100 bin ton tuz stoğuyla, bu yıl sert geçmesi beklenen kış mevsiminde kar, buz ve soğukla mücadele için hazırlıklarını tamamladı.

Büyükşehir kış hazırlıklarını tamamladı

 Kar küremeden tuza atma araçlarına, kaldırım üzeri kar temizlemeden dozere kadar her türlü karla mücadele aracının yanı sıra deneyimli personeliyle Başkent’in 25 ilçesi ve mahallelerinde (köy), tek bir vatandaşın bile mağduriyet yaşamaması için gece gündüz hazır bekleyen ekipler, bu yıl da Başkent yol ve kaldırımlarını açık tutmak için çalışacak.

 

354 KAMERAYLA BAŞKENT YOLLARI İZLENİYOR

         Büyükşehir Belediyesi, sorumluluğunda bulunan tıkalı yolların belirlenebilmesi, tüm yolların gün boyu açık tutulabilmesi ve karla mücadele araçlarının etkin, hızlı bir şekilde yoğun bölgelere yönlendirilebilmesi için Başkent yollarını hem Güvercinlik’teki hem de Merkez’deki kontrol noktasında 354 ayrı kamerayla sürekli takip ediyor.

          Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, “Araçlarımızda bulunan mobil araç takip sistemleriyle, hangi aracın nerede bulunduğunu belirleyebildiğimiz için yoğun olduğu tespit edilen bölgeye en yakın araca telsizle hemen ulaşıp, yönlendirmeyi hızlı bir şekilde yapabiliyoruz” bilgisini veriyor.

 

100 BİN TON TUZ STOĞU

         Soğuk kış aylarında, Başkent’i etkisi altına alan kar yağışı ve buzlu yolları açık tutarak, özellikle sürücülerin güvenli sürüş yapabilmesi adına 50 kritik noktada sürekli araç beklettiklerini ifade eden yetkililer, Güvercinlik’te bulunan Fen İşleri Daire Başkanlığı Araç Merkezinde de 100 bin ton tuz stoğunun bulundurulduğuna dikkat çekiyor.

           Birçok belediyeye örnek karla mücadele çalışması yürüten Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele konusunda operatörden laboranta kadar uzman personeli, 7/24 hazır bekletiyor.

 

PERSONEL BİLGİSİ:

-981 şoför,

-652 operatör,

-286 işçi,

-50 usta,

-273 formen, mühendis, teknisyen, topograf, saha kontrol görevlisi,

-22 çağrı merkezi ve araç takibi bilgi işlem,

-6 laborant,

-90 bölge sorumlusu ve kontrolör memur

 

ARAÇ FİLOSU:

-100 Bin tuz stoğu

-4 kar küreme ve tuz atma aracı,

-81 unimog kar küreme ve tuz atma aracı,

-81 kürekli ve tuz atma aparatlı kamyon,

-434 normal kamyon,

-75 kamyonet 4x4 arazi aracı,

-57 greyder,

-65 kazıyıcı-yükleyici,

-10 kar bıçaklı kazıyıcı-yükleyici,

-35 loder (lastikli kepçe),

-29 dozer,

-5 rotatif (kaldırım üzeri kar temizleme ve püskürtme aracı),

-1 büyük rotatif.

 

“MEVSİM ŞARTLARINA UYGUN LASTİK KULLANIN”

         Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele konusunda 7/24 görev başında olduğunu ancak trafikte herhangi bir sorun yaşanmaması için vatandaşlara da görevler düştüğünü belirten yetkililer, “Vatandaşlarımız da lütfen kış şartlarına uygun lastikleri olmadan trafiğe çıkmasın” uyarısında bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER